Literair Café: roman Mijn Italiaanse moeder van Violet Leroy

Foto: Violet Leroy

Op 25 oktober verscheen Mijn Italiaanse Moeder, roman van Violet Leroy. Ze groeide op in Amsterdam​, woont en werkt nu in Renkum.

In de Concertzaal Oosterbeek organiseren boekhandel Meijer & Siegers, Bibliotheek Veluwezoom en Uitgeverij De Kring Amsterdam een Literair Café, op zondagmiddag 4 november rond haar roman Mijn Italiaanse Moeder.

Violet schreef drie zeer goed ontvangen thrillers: Tot de bodem (2008), Medelijden met de duivel(2011) en De helft van mijn ziel (2014). Mijn Italiaanse moeder is de eerste roman van Violet.

Mijn Italiaanse moeder

Mijn Italiaanse moeder

Het verhaal van Anna Harper begint in 1945, als ze vier wordt. Haar moeder traint haar voor een huwelijk met een diplomaat, haar vader heeft een geheim oorlogsverleden.

Anna groeit op in eenzaamheid. Ze probeert te ontsnappen aan de dwingelandij van haar moeder en de lafheid van haar vader door haar eigen droomwereld te creëren.

Haar illusies brengen haar ten slotte in Italië, waar een nieuw leven op haar wacht.

Mijn Italiaanse moeder is een ontroerende, lichtvoetige en grappige roman waarin een dochter zich bevrijdt van het juk van haar ouders. Het is deels gebaseerd op ware gebeurtenissen in de periode 1945-1968 en speelt in Amsterdam en Italië.

Literair café

Violet Leroy wordt zondagmiddag 4 november geïnterviewd door Miriam Guensberg, schrijfster/filosofe.

Martijn Adelmund, schrijver, dichter, drie jaar Stadsdichter van Wageningen, performer, leest fragmenten uit de roman voor. Hij zegt:‘Ik las het boek en werd meteen verliefd op Anna.’Er is een diashow met foto’ en er is Italiaanse muziek.

Tijd: 15.00 tot 17.00 uur. Gratis entree! Je vindt de Concertzaal aan de Rozensteeg 3 in Oosterbeek