De pop-up papiertentoonstelling in Renkum blijft langer open

Foto: Renkum Nieuws

De tijdelijke pop-up papiertentoonstelling in de Renkumse Dorpsstraat blijft tot het einde van dit jaar open. Dat laat Stichting Papiergeschiedenis Renkum-Heelsum weten.

De pop-up papiertentoonstelling zou tot half oktober te zien zijn, maar mede door extra steun van papierfabriek Smurfit Kappa Parenco en het toegenomen bezoek is de tentoonstelling verlengd tot 31 december dit jaar.

Belangrijke steun in de rug

Kees van Dongen, een van de initiatiefnemers van de papiertentoonstelling, over de verlengde openingstijden: “We zijn erg blij dat Smurfit Kappa Parenco ons financieel ondersteunt. Daarmee kunnen we de huur betalen.”

“Jo Cox, de pas aangestelde directeur van de Renkumse papierfabriek, zegde ons dit toe. Bovendien steunt Smurfit Kappa Parenco ons ook met accessoires/producten. Een belangrijke steun in de rug. Dit geeft ons het vertrouwen om op de ingeslagen weg door te gaan.”

Bezoek

Ook het bezoek komt op gang, laat Van Dongen verder weten: “Gemiddeld komen hier nu tussen de 15 en 20 bezoekers per dag. En dat is voor een pop-up tentoonstelling al heel behoorlijk.”

“Om verdere groei en continuïteit te waarborgen zijn we op zoek naar zeker 40 tot 50 vrijwilligers, die het museum bemensen en gasten ontvangen. Net zo belangrijk zijn sponsoren om een startkapitaal te verwerven.”

“Er zijn minimaal 100 particuliere donateurs nodig die jaarlijks 25 euro bijdragen. Ook zijn minstens 100 bedrijven nodig die jaarlijks minimaal 50 euro doneren. Gelukkig hebben de eerste sponsoren zich al gemeld.”

Van pop-up naar permanent

Als het aan Stichting Papiergeschiedenis Renkum-Heelsum krijgt het papiermuseum in Renkum een permanente status en plek.

Nu is het nog gevestigd in het voormalige winkelpand van Zeeman aan de Dorpsstraat, maar in de nabije toekomst zou het museum ook een andere definitieve plek in Renkum kunnen krijgen.

Stichting Papiergeschiedenis Renkum-Heelsum krijgt steun van de gemeente Renkum, Smurfit Kappa Parenco, Schut Papier, de A.C. van Deventerstichting uit Oosterbeek en de Stichting Vrienden van het Papiermuseum.

Kijk hier voor openingstijden van de papiertentoonstelling

Cookieinstellingen