Sinterklaas heeft zijn planning weer rond en komt in (bijna) alle dorpen

Wij vinden het toch altijd weer knap hoe Sinterklaas en zijn Pieten het voor mekaar krijgen overal in de gemeente Renkum op bezoek te komen.

Met dank aan de Oranje- en Sinterklaas verenigingen die natuurlijk alle medewerking verlenen.

Waar kun je de Sint begroeten?

Intochten:

Zaterdag 17 november

  • Heelsum, start om 14:00 op de hoek Dopheidelaan/Bennekomseweg en eindigt bij de Muziektent op de Prins Bernardlaan, kijk voor de route hier

Zaterdag 24 november wordt het aanpoten voor de Pieten en moeten ze nog vroeg op ook!

  • Wolfheze, start om 08:40 vanaf station Wolfheze naar de Prinses Beatrixschool, kijk hier voor de route
  • Renkum, start om 11:30, Sint komt aan per boot aan de Veerweg in Renkum, zie de route hier
  • Oosterbeek, start 13:00 vanaf de Steijnweg naar het St.Nicolaasplein (toren bij gemeentehuis), zie de route hier

Tijdens de sinterklaasintochten kan het verkeer enige hinder ondervinden. Houd hier rekening mee. In verband met de veiligheid is de Veerstoep in Renkum tijdens de sinterklaasintocht gesloten voor verkeer.

Logeren in de gemeente Renkum

Sinterklaas moet ergens blijven slapen en dat doet hij in De Sinthof in de Dorpsstraat van Renkum. Als de Sint op pad is mag je van 25 tot en met 5 december langskomen. Je kunt dan bijvoorbeeld meedoen met de kleurwedstrijd en eens rondkijken in de slaapkamer van de Sint. Op woensdag 28 november en zaterdag 1 december is Sinterklaas er zelf ook, kijk in de agenda voor meer info.

Sinterklaas is natuurlijk een oude man en die heeft zijn rust wel nodig. Rust is er alleen weinig als er te veel Pieten in de buurt zijn, daarom is het allemaal wat verdeeld, heel verstandig van de Sint. Hij heeft de meeste Pietermannen ondergebracht in Oosterbeek bij Kazou en galoppeert, zo denken wij, met Amerigo over de daken heen en weer tussen de Sinthof en het Pietenhuis, waar hij allebei een slaapkamer heeft, wat een luxe!

Een Piet zonder pepernoot, dat kan natuurlijk niet

In het Pietenhuis maken ze er uiteraard een dolle boel van. Ze hebben zelfs een pepernotenbakkerij meegenomen! Je kunt je Pietendiploma halen en er zijn allerlei leuke dingen te doen.

Van 19 november tot en met zaterdag 3 december is het Pietenhuis open van 09:30 tot 14:00 voor groepen, woensdagmiddag en zaterdag kun je gezellig met je ouders of grootouders aankomen, kijk hier voor meer info.

En zaterdag 1 december is Sinterklaas bij de concertzaal van Oosterbeek. Hij neemt natuurlijk de Pieten mee en dan wordt het feest! Zingen, dansoptredens en de Pietendisco, kijk hier voor meer info.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen