Spagaat en een Gelders rondje, poëziecafé Oosterbeek

Foto: Helen van Bergen

Het Poëziecafé Het Park Binnen heeft deze keer de stadsdichter van Wageningen: Ivanka de Ruijter op bezoek, onze eigen dorpsdichter Sander Essers is er natuurlijk ook.

Dichter Bertje van Delden komt over uit Warnsveld en dichter Peter Brouwer schreef een theatervoorstelling.

Spagaat

Peter Brouwer schreef in het kielzog van drie dichtbundels en een debuutroman – en vooruitlopend op een nieuw boek – een kleine theatervoorstelling: SPAGAAT. Hierin laat hij zijn muziek, teksten en persoonlijke ontboezemingen één verhaal vertellen: het maken van keuzes, een jongensdroom die uitkwam en een spagaat die blijft.

Hij kon niet kiezen, liet een carrière als beroepsmusicus achter zich, om zich aan het schrijven te kunnen wijden. Toen hij eenmaal begon te publiceren, kwam de muziek toch weer op zijn pad. Wat betekent keuzes maken, en hoe besluitvaardig staan we zelf in het leven?

Vragen met een actualiteitsgehalte. Aan de hand van persoonlijke verhalen en liedjes probeert hij die te beantwoorden, zichzelf gepassioneerd begeleidend op accordeon en piano

Gelders rondje dichtwerk

De jonge Ivanka de Ruijter is stadsdichter van Wageningen en werkt ook als boekhandelaar en beeldend kunstenaar. In al die vormen klinken verhalen; haar gedichten zijn beeldend en vertellend, waardoor ze vaak iets dromerigs krijgen maar tegelijk toegankelijk blijven. In 2018 won ze de stadsgedichtenwedstrijd, een jaarlijks evenement in samenwerking met uitgeverij Kontrast te Oosterbeek, die de fraai vormgegeven stadsgedichtenbundel uitbrengt.

Bertje van Delden is na een loopbaan in het onderwijs alsnog naar de kunstacademie gegaan. Tijdens dat creatieve proces kwam er een woordenstroom op gang in de vorm van poëzie. In haar atelier ‘het groene paard’ wordt haar beeldende werk meestal vergezeld van gedichten. Zij kleurt, observeert en beschrijft het onvoorspelbare in de levensloop, die grillig meandert en wisselvallig lijkt als het weer. Onlangs verscheen haar dichtbundel ONBESTENDIG.

Sander Essers, dorpsdichter en troubadour van de gemeente Renkum, is zoals altijd aanwezig om een of meerdere gedichten, dan wel een liedjes ten gehore te brengen.

Het poëziecafé is dinsdag 19 februari in Cultuur & Ontmoetingscentrum de Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek

'
article
45610
Spagaat en een Gelders rondje, poëziecafé Oosterbeek
Het Poëziecafé Het Park Binnen heeft deze keer de stadsdichter van Wageningen: Ivanka de Ruijter
https://renkum.nieuws.nl/kunstcultuur/45610/spagaat-en-een-gelders-rondje-poeziecafe-oosterbeek/
2019-02-12T11:21:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/04/17234638/Poeziecafe-Helen-ten-Berge.jpg
De Kreek, Ivanka de Ruijter, Oosterbeek, poëzie, Poëziecafé, Poëziecafé Het Park Binnen, Renkum Nieuws, Sander Essers
Kunst&Cultuur, Uit