Organisatie verheugd met Douane Harmonie op 45e Airborne Taptoe

Het orkest van Douane Harmonie Nederland
Foto: Douane Harmonie

Alweer enige tijd staat de boog voor de Airborne Wandeltocht en komt het centrum van Oosterbeek steeds meer in de septembersfeer.

In het jaar dat de 75e Airborne Herdenkingen worden beleefd, mag de Airborne Taptoe Oosterbeek met haar evenement opnieuw het muzikale slotstuk vormen van deze herdenkingsperiode en de voorbereidingen hiervoor zijn al enige tijd in volle gang.

Sinds de eerste editie in 1975 vindt deze taptoe plaats op het Raadhuisplein, gelegen in het hart van Oosterbeek. Het taptoeterrein is ook uniek, een kasteelmuur als decor, het Gemeentehuis aangekleed met Airborne-rode banieren. Het geheel ademt een warme en sfeervolle ambiance. Op de dag van deze herdenkingstaptoe bruist het in Oosterbeek. De hele dag vliegen Herculesvliegtuigen en Dakota’s over en in de middag trekt de parade met voertuigen van Keep them Rolling door het centrum.

De organisatie stelt graag één van de deelnemers voor.

Douane Harmonie

Één van de deelnemende orkesten is de Douane Harmonie Nederland. Dit veelzijdige muziekgezelschap bestaat uit ruim 80 muzikanten die voornamelijk werkzaam zijn bij de Douane en de Belastingdienst. Er wordt o.a. opgetreden als symfonisch blaasorkest, big band, jazz-combo of andersoortige blazersgroepen.

In Oosterbeek zal het orkest van de Douane Harmonie een nieuwe taptoeshow brengen waarvan het Eurovisie Songfestival het thema is en waarin verrassende elementen zijn opgenomen. De organisatie van de Airborne Taptoe is dan ook zeer verheugd dit semi-professionele orkest te mogen ontvangen deze editie.

Programma:

  • Blaasorkest MP3 uit Arnhem (voorprogramma)
  • Douane Harmonie Nederland
  • Arnhem Band uit Arnhem
  • March & Showband Rheden uit Rheden
  • Showharmonie O.B.K. uit Rhenen
  • Airborne Malletband uit Oosterbeek
  • Traditioneel Jachthoornkorps Garde Jagers

Airborne Taptoe Oosterbeek vindt plaats op zaterdag 21 september. Het voorprogramma start om 19:00 uur, het hoofdprogramma om 20:00 uur. Het terrein is voor publiek toegankelijk vanaf 18:00 uur.

Toegangskaarten zijn reeds te koop in de voorverkoop bij Boekhandel Meijer & Siegers, Utrechtseweg 208, 6862 AX te Oosterbeek. Reserveren is mogelijk via de website: airbornetaptoe.nl, waar ook meer informatie over het evenement te vinden is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden