Henk Boogaard met ‘Interne beslommeringen’ in Bibliotheek Oosterbeek

Foto: Henk Boogaard

Donderdagavond 20 februari vertelt Henk Boogaard in zijn cabaretprogramma ‘Interne beslommeringen’ in de Bibliotheek Oosterbeek dat alles wat gezegd en geschreven wordt, één op één bij hem binnen komt.

Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, monologen en one-liners, over alles wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet.

Door alles letterlijk te nemen heeft hij vaak veel moeite om te begrijpen wat de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie betekenen.

Beginzin

Wel leveren die teksten meer dan eens spontaan een beginzin voor een nieuw nummer op. In de manier waarop hij de zin uitspreekt zit de melodie dan al verweven. Henk heeft weinig op met de clichématige contacten en de gebruikelijke koetjes en kalfjes die in de huidige jachtige en vluchtige wereld gemeengoed zijn. De omgang met anderen is telkens weer een hele worsteling. Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag. Zijn optreden is voor hem een manier om met mensen in contact te blijven.

Na afloop levert dat vaak interessante gesprekken op. Henk voelt zich het prettigst als hij een ander mens ‘echt’ kan ontmoeten, waarbij ook plaats is voor stilte en diepgang. Omdat hij ooit heel fanatiek een streng groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, hebben veel van zijn liedjes voedsel als onderwerp. Maar ook komen onderwerpen als dieren, kleine ongemakken en andere herkenbare alledaagse zaken ruim aan bod. Henk begeleidt zichzelf daarbij op een akoestische Spaanse gitaar.

Meer informatie en aanmelden

Leden van de bibliotheek kunnen de voorstelling van Henk gratis bijwonen, niet-leden betalen € 2,50. De voorstelling begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Oosterbeek en via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden