Veiligheidsregio’s en Oranjeverenigingen tevreden over Koningsdag 2020

Foto: MarjanNo Pixabay

De 25 veiligheidsregio’s en de Bond van Oranjeverenigingen zijn tevreden over het verloop van Koningsdag. In de meeste gemeenten is de dag over het algemeen rustig verlopen.

Dat heeft burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen namens de veiligheidsregio’s gezegd. De politie deelde het afgelopen weekend en Woningsdag in het totaal 719 boetes uit.

Voldoende afstand

Mensen hebben op de meeste plekken goed afstand van elkaar gehouden. Op sommige plekken was het wel wat drukker. Maar volgens Bruls is dat ook wel logisch omdat mensen al zes weken binnen zitten. Er waren ook weinig problemen met groepjes jongeren, waar recentelijk wel diverse keren tegen moest worden opgetreden.

De Bond van Oranjeverenigingen kijkt ook met een goed gevoel terug op de bijzondere viering van Koningsdag. Hoewel mensen zoveel mogelijk thuis moesten blijven, is de verjaardag van de koning met een Woningsdag op gepaste wijze toch gevierd.

Historische dag

“Het was een bijzondere en historische dag. Hoewel er bij een aantal mensen verdriet en pijn is door het coronavirus en we al weken in een bijzondere situatie zitten, hebben we met elkaar toch veerkracht getoond om Koningsdag te vieren. De saamhorigheid is op dit soort dagen in Nederland altijd groot en dat was vandaag ook zeker weer het geval”, zei voorzitter Pieter Verhoeve, tevens burgemeester van Gouda.

Veel mensen konden hun aangepaste activiteiten delen op koningsdagthuis.nl. “Het was ook mooi om te zien dat met elkaar het Wilhelmus werd gezongen. Ook zijn er zeker vijftig concerten door kleine en grote artiesten gedaan en werd er veel muziek gespeeld bij de verpleeghuizen. Er werd hier en daar misschien wat cynisch gedaan, maar voor heel veel mensen is het een betekenisvolle dag geweest.”

Lees ook: Koningsdag 2020 is Woningsdag want vandaag, blijven we thuis

Cookieinstellingen