Cultureel centrum De Kreek Oosterbeek blijft open door Struinmarkt

Foto: De Kreek

Sinds 28 april heeft het cultuur- en ontmoetingscentrum De Kreek in Oosterbeek van dinsdag tot en met zaterdag met succes een Struinmarkt op de benedenverdieping ingericht.

Er komen tussen 1 en 5 uur maximaal twee bezoekers binnen met een winkelmandje.

Nog een maand

StruinmarktDe vrijwilligers van Kreek in de Weverstraat in Oosterbeek hebben besloten de Struinmarkt nog een maandje voort te zetten. Dit houdt wel in dat de culturele activiteiten van juni nog even niet door gaan. Maar met alle nieuwe regels, vergt dit ook wel wat voorbereiding en brengt dit ook weer de nodige kosten met zich mee. In september zullen deze weer regulier van start gaan.

“Het is tegen alle verwachtingen in hoe goed het gaat”, vertelt Peter Theebe, de initiatiefnemer van de markt. Hij zag bij het uitbreken van de Coronapandemie in Amsterdam dat veel mensen spullen aan de straat zetten, omdat ze hun huis aan het opruimen waren.

“Onder die spullen zaten ook nog goede en waardevolle spullen en dat bracht me plotseling op het idee om de Struinmarkt die in Kreek normaal gesproken maar 1 keer per maand gehouden wordt, nu dagelijks te gaan houden. We hebben namelijk vanaf 15 maart vrijwel geen inkomsten binnen kunnen halen doordat onze gewone activiteiten en verhuur niet door gingen. De cultuursector heeft het ook niet makkelijk zonder subsidies die de overheid aanbiedt in deze periode.’’

Elke dag

StruinmarktElke dag zijn er vrijwilligers aan de slag in het centrum. Sommigen houden zich bezig met wat er binnengebracht wordt. Bij wat waardevollere spullen kijken zij naar wat er bijvoorbeeld op Marktplaats voor wordt gevraagd of wat verzamelaars er voor over hebben. Ook zijn een aantal objecten op Marktplaats te koop.

Peter: “Onvoorstelbaar wat voor mooie spullen er allemaal binnen worden gebracht. Hieruit blijkt wel weer dat de mensen in Oosterbeek en omgeving toch echt waarderen wat wij hier doen binnen onze gemeente. Onze stichting Kreek bestaat alleen maar uit vrijwillige krachten en het kost best wat organisatie om zo’n centrum draaiende te houden. We doen dit met zijn allen en we doen dit met elkaar.”

De hele maand juni kun je nog terecht in Kreek. Elke week zijn er weer andere spullen te koop. Heb je zelf nog wat spullen die je wilt doneren? Kom dan vooral deze maand nog langs!

  • Openingstijden: vanaf dinsdag tot en met zaterdag van 13 tot 17 uur;
  • Toegang: gratis toegang; betaling van spullen bij voorkeur per pin (vanaf 1 euro)
  • Meer informatie: kreekoosterbeek.nl
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden