Zondagmiddagconcert Vredebergkerk pianist Ramon van Engelenhoven

Ramon van Engelenhoven
Foto: Foppe Schut

Oosterbeek – Toen in maart van dit jaar de laatste klanken van een prachtig recital klonken in de Oude Kerk begreep de Culturele Stichting Oude Kerk (CSOK) dat de fantastische nieuwe serie concerten (2020/2021) onder de dreigende Coronaregels onmogelijk nog in de Oude Kerk zelf georganiseerd konden worden.

Dat bleek te kloppen: de Oude Kerk is te klein en intiem om de 1½ meter te kunnen garanderen. De oplossing is gevonden in het verplaatsen van de reeks naar de Vredebergkerk.

Jonge pianist

Dat betekent dat nu toch op 11 oktober het eerste concert van de reeks kan doorgaan; het gaat om een gloedvol recital door de jonge pianist Ramon van Engelenhoven.

Op het programma staan grote stukken uit de pianoliteratuur, zoals de beide boeken Images van Claude Debussy en de Kleisleriana van Robert Schumann. Het concert wordt afgesloten met de pianobewerking door Franz Liszt van Isolde’s Liebestod uit Tristan und Isolde van Richard Wagner.

Één concert in 2-en!

Het concert vindt plaats in de Vredebergkerk in Oosterbeek op 11 oktober om 15.30 en 16.30 uur. In verband met het maximale aantal bezoekers van 30 heeft men besloten om het concert in twee delen uit te voeren voor twee maal 30 bezoekers. Je moet wel reserveren.

Voor de extra regels die gelden rondom de preventie van Corona kun je kijken op de website concertenoudekerk.nl en de nieuwsbrief. Het is goed de website ook verder te volgen omdat ze niet zeker weten óf en hoe de volgende 5 concerten in dit seizoen kunnen worden gehouden.

Kaarten zijn gratis voor bezoekers jonger dan 18 jaar; voor volwassenen kosten ze 19 euro per persoon en met CJP 10 euro per persoon. Het gaat om het eerste concert in het programma 2020/2021 van het CSOK.

In het programma zitten onder andere een concert van harpiste Lavinia Meijer (8.11) en een workshop en recital van violiste Diamanda Dramm. Wil je op de hoogte blijven dan kun je abonneren op de nieuwsbrief via [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden