Historische wandeling met de boswachter op Landgoed Oorsprong

Foto: De Oorsprong

Oosterbeek – Wie wil kennismaken met landgoed Oorsprong kan dat doen op zaterdag 21 augustus 2021. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren dan een historische wandeling.

Dit landgoed met zijn delen Hoog en Laag Oorsprong is een mooi en gevarieerd gebied met o.a. bossen, akkers en waterpartijen.

Reis door de tijd

De boswachter maakt een reis door de tijd en vertelt over de geschiedenis van beide landgoeddelen. Water is bepalend geweest bij de ontwikkeling van de Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats. Waar heeft dit toe geleid? Wat stond er eigenlijk op het landgoed? Hoe krijgt men een historisch zwembad een beetje opgewarmd voor een iets minder frisse duik? En hoe zit het met het landgoed tijdens de slag om Arnhem in 1944? Allemaal vragen waar de boswachter een antwoord op heeft. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start: 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Startlocatie: parkeerplaats langs de Rijn bij het Drielse Veer onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek). Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen