Wie doet er mee met de eerste Renkumse Kribbetjestocht!

Voorbereidingen in het Huis van Renkum
Foto: Renkum Nieuws

Renkum – Een (wandel)tocht door het Renkumse dorp langs kribbetjes en stalletjes, een Kribbetjestocht, het zou zo maar een nieuwe traditie kunnen worden, iets dat de werkgroep wel heel erg leuk zou vinden.

Maar gaan er genoeg mensen meedoen? Want dat is meteen ook het leukste, iedereen kan meedoen tussen 10 en 30 december en welke maatregelen er in de nabije toekomst ook genomen kribbetjestochtworden in verband met het coronavirus, de kribbetjestocht kan altijd doorgaan. Wandelen kun je namelijk altijd wel (we gaan er van uit dat we géén volledige lockdown meer krijgen). De initiatiefnemers zien het al helemaal voor zich en ze hebben alles ook al goed voorbereid, nu de kribbetjes nog! Want daar mag jij voor zorgen.

Stalletjes en kribbetjes van alle soorten, in alle maten

Je hebt bestaande kribbetjes maar ook zelfgemaakte. Je kunt er zelfs nu nog één maken, traditioneel of juist heel modern of leuk artistiek, van hout of klei en stof, van LEGO, KNEX of ijslolliestokjes, van steen of, nou ja, met jouw fantasie kom je vast een heel (origineel) eind.

kribbetjestochtBelangrijk is, als je kribbetje klaar is je hem straks ergens neer kan zetten zodat ie vanaf de straat/stoep te zien is. Verlicht is leuk, maar dat hoeft niet per se. De Kribbetjestocht is zowel ’s avonds als overdag te lopen. Heb je een krib van kwetsbaar materiaal en wil je hem buiten zetten, zorg voor een afdakje want je weet niet hoe het weer gaat zijn.

Mocht je zelf niets hebben, dan kun je bij de organisatie een vitrinekastje lenen (20 euro borg!). Er zijn er een paar, dus op is op, reserveer er vast één via [email protected].

Meld je aan voor de kaart

kribbetjestochtAls je, je voor 20 november aanmeldt, wordt er door de organisatie een kaart van Renkum gemaakt waar alle kribbetjes op vermeld staan en de jouwe dus ook. Na die tijd kun je natuurlijk ook nog meedoen, alleen staat je kribbetje dan niet op die kaart maar als je dan op de route woont, komt men je kribbetje toch bezoeken.

Het is dus de bedoeling dat er van 10 tot 30 december een nieuwe route door het Renkumse dorp komt, die langs allerlei kribbetjes en stalletjes komt. Het doel is dat inwoners van het dorp Renkum in bijv. hun tuin/carport/achter het raam een kribbetje/stalletje tentoonstellen. Om het nog leuker te maken, hebben ze er ook een letter speurtocht aan gekoppeld.

Wil jij ook een kribbetje/stalletje laten zien? Geef je dan op bij: Huis van Renkum of via [email protected] of doe een pb via facebook en lever dit inschrijfformulier: Kribbetjestocht Renkum(pdf) in.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen