Nederland Leest: muzikale vertelvoorstelling in de Bibliotheek

Ric Stokes en Thea Rijsewijk
Foto: Nederland Leest

Oosterbeek – De Bibliotheek Veluwezoom heeft in november een sfeervolle en ontroerende muzikale vertelvoorstelling op het programma staan.

November is de maand van Nederland Leest, een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema: Over de grens. Het gaat over grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen, iets wat een boek bij uitstek kan doen.

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Een actueel thema, temeer door de coronatijd. Voor veel mensen was het een periode waarin het leven zich thuis afspeelde en er weinig of niet gereisd werd. En waarin we er opnieuw achter kwamen dat reizen gelukkig niet altijd fysiek hoeft te gebeuren.

Muzikaal VertelTheater speelt… Het kleine meisje van meneer Linh

Als bij een bombardement in Vietnam z’n zoon en schoondochter omkomen, besluit meneer Linh met z’n kleindochter te vluchten. Hij komt aan in een Franse havenplaats, waar hij wordt opgevangen. In die vreemde, stedelijke omgeving houdt de zorg voor z’n kleine meisje hem op de been. Op een dag ontmoet meneer Linh een oude Fransman die twee maanden ervoor zijn vrouw heeft verloren. Hoewel ze elkaar niet kunnen verstaan, ontstaat er een hechte band tussen hen.

Als meneer Linh en het kleine meisje plotseling naar een andere opvang worden overgeplaatst, komt er onverwacht een einde aan hun dagelijkse ontmoetingen. Zullen ze elkaar ooit nog terugzien?

Gebaseerd op de aangrijpende gelijknamige novelle van Philippe Claudel, met muziek van fluitist/saxofonist Ric Stokes.

In de Bibliotheek Oosterbeek, dinsdag 2 november van 19.30-21.00 uur, zie meer via bibliotheekveluwezoom.nl/nederlandleest

Jaarlijks cadeau voor leden én bezoekers

Tijdens Nederland Leest krijgen bibliotheekleden én bezoekers het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen