Jeroen d’n Eerste is Dolle Instuivers’ jubileumprins

Prins Jeroen d'n Eerste en Prinses Miriam, het jubileumprinsenpaar
Prins Jeroen d'n Eerste en Prinses Miriam, het jubileumprinsenpaar
Foto: De Dolle Instuivers

Renkum – Jeroen van Woudenberg heeft deze week heel wat uit te leggen. In een goed gevuld Huize Redichem is hij geïnstalleerd tot jubileumprins der Dolle Instuivers. Het bleek de verrassende ontknoping van alle speculaties die door het dorp Renkum zongen.

De voorbije weken was de spanning in Renkum te snijden.

6 x 11 jaar

Het was niemand ontgaan dat de Dolle Instuivers haar 66 jarig jubileumjaar waren in gegaan. Maar wie o wie zou de eer te beurt vallen om de vereniging als prins voor te gaan in de polonaise. De senaat had zich prima voorbereid. In alle stilte werd de spanning opgebouwd, werd het geheim gekoesterd.

Toen zaterdagavond de jubileumtaart Huize Redichem werd binnengerold, was de verbazing in de zaal groot toen daar senator Jeroen Siepermann als kandidaat prins tevoorschijn werd getoverd. Het bleek het laatste dwaalspoor van de senaat te zijn.

Na een korte pauze waarin Jeroen op zoek ging naar een dame aan zijn zijde, werden in een sfeervol Doelum uit het niets Jeroen van Woudenberg en zijn vrouw Miriam naar de bühne geleid om hier geïnstalleerd te worden tot Prins Jeroen d’n Eerste en Prinses Miriam.

Carnaval vier je samen!

Jeroen in het dagelijks leven uitvoerder bij de BAM en Miriam werkzaam bij SKAR, konden rekenen op een enthousiast welkom van de aanwezigen carnavalisten. Met de eerste onderscheiding voor dochter Mandy werd onderstreept hoezeer het grootste geheim van Renkum bewaard was gebleven. Nadat Prins Jeroen en Prinses Miriam samen met leden van Raad van Elf, Senaat en Garde het jubileumlied ten gehore hadden gebracht werd er samen met de aanwezigen nog een gezellig feest gevierd.

Want dat zal het motto van dit jubilerende prinsenpaar zijn: Carnaval vier je samen!

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen