Cursus Poëzie in de Bibliotheek Oosterbeek: van historie tot eigen creatie

Poëzie aan de muur Henriëtte Roland Holst
Foto: Richardkw Wikimedia

Oosterbeek – Donderdag 14 april start er in de Bibliotheek Oosterbeek een 4-delige cursus over Nederlandse poëzie. Neerlandica Anna Schimmel laat je kennismaken met verschillende dichtvormen, met dichtkunst/lyriek, de geschiedenis van de dichtkunst, van ‘de Tachtigers’ tot en met hedendaagse dichters.

Je gaat zelf met verschillende schrijftechnieken aan de slag om een poëtische tekst te schrijven!

poëzieLievelingsgedicht

De bijeenkomsten starten steeds met de introductie van twee dichters: een uit het verleden en een uit recente tijden. Samen met de andere deelnemers lees en bespreek je deze gedichten. Na een korte pauze draagt een van de cursisten zijn of haar lievelingsgedicht voor en ga je zelf creatief aan de slag met verschillende dichtvormen. Neerlandica Anna Schimmel is gepensioneerd docente Nederlands en woont in Renkum.

Deelnemen aan de poëziecursus?

De 4-delige cursus vindt plaats op donderdag 14, 21, 28 april en 12 mei van 19.30- 21.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek. Gen. Urquhartlaan 1. Kosten: € 40,00 voor leden van de bibliotheek en € 60,00 voor niet-leden. Aanmelden kan via de Bibliotheek Oosterbeek, tel: 026-333 49 82 of via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen