Zonnepanelenplan in Renkum? Een ordinaire marketingstunt

Foto: MinkS-pixabay

Lucratieve tijden voor zonnepanelenverkopers. Je start een zonnepanelenplan en hangt er een gemeente aan die druk doende is met het klimaatneutraal maken van de gemeente.

Je maakt een landingspagina van, betaalt Facebook voor een gerichte advertentie en afwachten maar. O en je vergeet natuurlijk niet een persbericht te sturen naar lokale media.

Samenwerking met gemeente?

Het gebeurt in de gemeente Renkum. Er zijn echter talloze van dit soort landingspagina’s (een speciale pagina waarop je terecht komt als je op een bepaalde reclame-uiting klikt) uit. Zo is er één van Arnhem, Best, Rhenen, Oss, Made, Nunspeet, Diemen en Venray, waar de indruk dat dit zonneplan in samenwerking met de gemeente is, onderuit gehaald werd door onze collega uit Venray.

In de gemeente Heumen is men ook actief, vervelend want deze gemeente heeft wel een gezamenlijk project: “In het zonnepanelenproject werkt de gemeente alleen samen met het bedrijf Volta Solar. Andere aanbieders zoals Zelfstroom en Zonneplan suggereren samen te werken met de gemeente maar daar is geen sprake van.”

Er wordt dus ook niet samengewerkt met de gemeente Renkum. Indien de gemeente Renkum een zonneplan opstart, zullen zij degene zijn die dit bekend maakt, niet één of andere zonnepanelenleverancier uit Zwolle die, inderdaad, ook de lokale bedrijven op geen enkele manier laat profiteren.

Wel belangstelling voor zonnepanelen?

Je kunt op de Zonatlas Renkum kijken hoe geschikt je daken zijn van je huis. Er zijn talloze aanbieders van zonnepanelen, ook in onze eigen gemeente. Als je samen met de gemeente en andere inwoners wil samenwerken om in de gemeente Renkum zo duurzaam mogelijk te zijn, neem dan deel aan de Klimaattafels in Renkum.

21 februari is de kick-off van Renkum Verduurzaamt Samen. Op die avond worden er diverse klimaattafels gevormd, samen met inwoners, organisaties en bedrijven, waarbij de klimaattafel Zonne-energie, natuurlijk een goede optie is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden