100% CO2 neutraal geproduceerde koffie bij Vilente’s zorglocaties

Foto: Vilente

Als eerste Gelderse zorginstelling heeft Vilente gekozen om 100% CO2 neutraal geproduceerde koffie te schenken. “De koffie zit daarnaast ook in volledig composteerbare zakken. Niet zomaar een kopje koffie dus”, aldus inkoper Jeroen Wilcke.

“Zowel prijs als kwaliteit spelen een belangrijke rol in onze keuze. Goede koffie spreekt waardering uit naar medewerkers. Wij hebben een zorgvuldig selectieproces gevolgd. Peeze kwam als beste uit onze interne smaaktest, met koffie van koffiebonen die 100% gecertificeerd zijn. Dus afkomstig van Max Havelaar, BIO of met Rainforest Alliance-keurmerk.”

Alle negen zorglocaties in de gemeenten Ede, Wageningen en Renkum hebben inmiddels automaten voor medewerkers en bezoekers.

Hart voor duurzaamheid

Als maatschappelijke organisatie kijkt Vilente altijd naar mogelijkheden om iets op het gebied van duurzaamheid te doen. Bij nieuwbouwlocaties wordt bijvoorbeeld standaard rekening gehouden met energiebesparing. Zo zijn onlangs 240 zonnepanelen op onze locatie Pieter Pauw in Wageningen geplaatst.

“Maar nu dus ook bij het inkopen van onze koffie”, geeft Jeroen Wilcke aan. “Tijdens een rondleiding bij deze lokale leverancier bracht Sales Manager Albert Kemperman onder de aandacht dat de vraagstukken rondom energie, milieu, klimaat en grondstoffen ons allemaal aangaan. Verduurzaming van verpakkingen, transport en productie en producten zijn bijdragen die zij al jaren leveren. Een mooi voorbeeld voor veel bedrijven, maar ook voor ons als zorginstelling.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen