Airborneschool blij met hun nieuwe maatjesbank van gerecycled plastic

Foto: Airborneschool

Renkum – Woensdag heeft de Airborneschool een bankje uitgereikt gekregen van gerecycled plastic, ze hebben de bank meteen bestempeld als maatjesbank!

“Vrienden kunnen erop zitten om even bij te kletsen, dat is heel handig, vooral als je vriend niet bij jou in de klas zit. Maar belangrijker nog; kinderen kunnen erop gaan zitten als zij een speelkameraadje zoeken, als ze zich eenzaam voelen en/of niemand hebben om mee te spelen.” zegt Arjanne van Leeuwen, directeur van de school ” Het is een plek waar je actief naar toe moet gaan en alleen gebruik van mag maken als je aan wil geven dat je je alleen voelt. Omdat je hulp wilt. Zo wordt het duidelijk voor de andere kinderen dat het kind alleen is en kunnen ze hem of haar uitnodigen mee te spelen. Zo wordt niet alleen eenzaamheid bestreden maar ook vriendschap bevorderd. Dat vraagt lef van een kind dat zich alleen voelt en oplettendheid van de rest van de school.”

Plastic challenge

De Airborneschool kreeg de bank omdat zij meededen met de Plastic Challenge die uitgeroepen werd door Valerie van Aalst, de Klimaatburgemeester van de gemeente Renkum. De leerlingen van de school hebben veel plastic verzameld en zijn zich daarnaast erg bewust van het belang van recyclen geworden.

Woensdag kwam Valerie met haar moeder de bank brengen en ook wethouder Joa Maouche was van de partij.

maatjesbank
Valerie in het midden op de bank

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen