Bespaar water met deze droogte

Foto: Pxhere

In de zomer gebruiken we met zijn allen miljoenen liters drinkwater extra. om de tuin te sproeien, grote zwembaden te vullen en een keer extra te douchen. Daardoor komt er op sommige plekken soms minder water uit de kraan.

Help mee om dat te voorkomen en ga zuinig om met drinkwater.

Tips om water te besparen

  1. Sproei de tuin alleen als dat echt nodig is. Doe dit dan voor 7 uur ’s ochtends of na 10 uur ’s avonds. En weet dat je planten beter bij de wortel water kunt geven, dan te sproeien
  2. Zuiver het water in een groot opzetzwembad dat in plaats van dit steeds te verversen.
  3. Douche zo kort mogelijk.
  4. Gebruik een regenton.
  5. Kies voor watervriendelijke spelletjes.
  6. Kies voor een waterbesparende douchekop.
  7. Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen.
  8. Vervang lekkende en druppelende kranen.
  9. Kies voor de wasstraat.

Kijk voor meer besparingstips op vitens.nl/wijs-met-water.

Vitens maakt drinkwater van grondwater

Mens en natuur gebruiken water uit dezelfde grondwaterbronnen. Boeren maken gebruik van grondwater om hun land te besproeien en er zijn bedrijven die voor hun productieprocessen grondwater oppompen. Als de mens steeds meer grondwater oppompt, dan zakt het grondwaterpeil. Valt er niet voldoende regen om dat grondwater weer aan te vullen, zoals nu het geval is, dan krijgt de natuur daar last van.

De wortels van bomen en planten kunnen dan niet meer bij het water. De mens kan de natuur helpen door verstandig en zuinig met drinkwater om te springen. Daarom is water besparen bij droogte zo belangrijk.

Lees ook: Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen