Zorro en de andere bewoners van de Jufferswaard

Als je bijna dagelijks, maar zeker wekelijks met je fotocamera door de Jufferswaard in Renkum loopt zoals hobbyfotograaf Karel Noy dan leer je de bewoners ook kennen.

Zoals de prachtige zwarte zwaan die inmiddels liefkozend Zorro wordt genoemd, hij wordt ook best beroemd en stond zelfs in De Telegraaf..

Levendig

In de mooie natuur wemelt het van het leven. Natuurlijk veel insecten, prachtige vlinders, bijen, kleine dieren als muizen en kikkers en veel verschillende vogels. De één groter dan de ander, de ander weer talrijker. Karel spot ze allemaal.

Als ze niet vliegen, zwemmen of wandelen de inwoners door de waard. Zoals bevers, koeien, paarden en heel soms een vos. Vissen zijn wat moeilijker te fotograferen maar ook die zwemmen in getale.

Als Zorro opvliegt, zie je pas dat hij niet helemaal zwart is, de veren aan zijn vleugels zijn wit, verborgen als hij over het water zwemt en net zo wit als de witte zwanen. Soms zijn er jonge zwaantjes en zorgt Zorro goed voor zijn nageslacht.

Opruimen

Voor Karel zijn alle inwoners een extra reden de Jufferswaard schoon te houden. Iets begrijpen van de rommel die anderen er achterlaten doet hij niet. Het opruimen wel.

Iedere eerste zaterdag van de maand trekt hij de Jufferswaard met een aantal andere vrijwilligers in en ruimt de boel op. Wil je daarvan op de hoogte gehouden worden en meer foto’s zien van de inwoners, de planten en de natuur door Karel en andere fotografen gemaakt in de Jufferswaard?

Like dan zijn Facebookgroep Karel Noy Jufferswaard Renkum. De groep is openbaar en ook zonder Facebook kun je de foto’s zien.

Klik op de foto boven het artikel om de fotoserie te zien.

zorro
Aangetroffen in 2014, inmiddels opgeruimd

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden