Denk bij deze droogte ook eens aan de dieren in je tuin

Foto: Alexas_Fotos-pixabay

Verschillende dieren in je tuin hebben net als wij, last van de hitte en nog meer van de droogte. Het is vrij eenvoudig om het ook hen wat makkelijker te maken.

Net als zorgen voor elkaar met deze hitte, mogen we ook aan deze diertjes denken.

Egeltjes

Egels hebben het moeilijk, er is niet alleen weinig water, ook eten is voor hen moeilijk te vinden op het moment. Zo eten zij onder andere slakken en regenwormen, die laten zich nauwelijks zien met dit weer.

Zet daarom naast een schoteltje water, wat voedsel voor ze neer. Het makkelijkst is een schaaltje of bordje met kattenbrokjes of wat blikvoer. Zet het op een schaduwrijk plekje neer.

Geef aan egels geen melk!! Dit veroorzaakt darmklachten

Bijen

Ook insecten hebben water nodig, vooral name wilde bijen en hommels. Zij zijn alleen niet in staat water uit een bakje te drinken zoals de egel dat kan. Bijen zijn natuurlijk maar klein, hebben plek nodig om droog te blijven en te kunnen drinken.

Gooi daarom een bakje vol met knikkers, liefst van diverse grootte. Giet daar water overheen maar zorg dat de bovenkant van de knikkers boven het water uitsteken. De kleine oppervlakte geeft genoeg plaats voor een insect, zoals de bij om droog te blijven én te drinken.

Vogels

Ook vogels hebben water nodig. Zet ook voor hen een bakje water neer. Wil je ze helemaal blij maken, neem dan een vogelbadje en vul die met water. Een vogel kan nu lekker badderen en daarmee afkoelen.

Zet het water voor de vogels hoger zodat katten er minder makkelijk bij kunnen komen. Let op: water verdampt, ook als het niet in de zon staat. Denk er dus aan het water regelmatig bij te vullen!

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen