Proeverij en excursie wilde kruiden op Renkums Beekdal

Foto: Staatsbosbeheer

Op zoek naar wilde kruiden! Nele Odeur van Scent & Spice en Staatsbosbeheer slaan de handen ineen en gaan met je op pad in het Renkums Beekdal om culinaire, cosmetische en medicinale planten te ontdekken.

De laagdrempelige activiteit start vanuit het informatiecentrum Renkumsbeekdal op 25 augustus om 9.00 en duurt tot 12.00.

Meedoen kan vanaf 14 jaar en kost 10 euro per persoon inclusief koffie met wat lekkers en de proeverij. Opgeven kan via staatsbosbeheer.nl/kruidenwandelingrenkum.

Kruidenrecepten

Er wordt deskundige uitleg gegeven over hoe je planten duurzaam kunt plukken en hoe je ze kunt verwerken in allerlei soorten bereidingen.

Tijdens de wandeling ontdek je welke planten er voorkomen en wat hun toepassingen zijn. Na de wandeling ga je aan de slag met het maken van een paar kruidenrecepten, zoals een pesto, een zalf of een tinctuur.

Wat we maken, is afhankelijk van de planten die we onderweg tegenkomen. Plantenkennis wordt dus gecombineerd met zelf maken en zelf proeven. We steken grootmoeders wijsheid in een modern jasje.

Een aanrader voor wie meer in, met en van de natuur wil leven!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen