Clematis, Rozen en Specialiteitenmarkt op De Boschhoeve Wolfheze

Foto: Theo van Liempt

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve zet op 18 augustus de clematis ‘in het voetlicht’. Het grote voorplein en het erf staan die dag vol rijkbloeiende clematisplanten van kwekerij Marco de Wit uit Boskoop, De Boschhoeve en Wilhelm Krüse uit Duitsland.

Er zijn zowel groot- als kleinbloemige soorten in alle denkbare kleuren te verkrijgen. Ook zullen die dag de allernieuwste cultivars aangeboden worden!

Bloemschikken

Kwekerij Rozenrijk komt met prachtige gezonde rozen, kwekerij Kingfisher met alpine- en liefhebbersplanten en kwekerij Aan de Dijk met schaduwplanten en grassen.

clematisDat de sierlijke clematisbloemen en –ranken prima geschikt zijn voor eigentijds bloemwerk wordt gedemonstreerd door de Wageningse bloemschikclub.

De Tuinfee biedt allerlei handige klimsteunen aan om clematissen en rozen omhoog te leiden. De lezing over clematissen, met veel praktische tips, wordt om 11.30 uur verzorgd door Ton Hannink.

De tuinen van ‘De Boschhoeve’ staan in deze zomermaand in volle bloei. Op veel plaatsen zijn clematissen toegepast, in de borders, de siermoestuin en zelfs in de pluktuin, waar u naar hartenlust een boeket kunt plukken.

Soep en lekkers

In de theeschenkerij wordt koffie en thee geschonken, u kunt er ook genieten van kruidkoek of tulband en heerlijke taart, belegde broodjes en rijk gevulde soep.

De tuinmarkt op 18 augustus duurt van 10.00 tot 17.00 uur, de entree bedraagt 4,= euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

Je vindt kwekerij/tuin ‘De Boschhoeve’ aan de Boshoeve 3 in Wolfheze.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen