Streekconferentie Heelsums Beekdal door Natuurmonumenten

Foto: Renkum Nieuws

Meewerken aan een mooier landschap? Op zaterdag 13 oktober 2018 organiseert Natuurmonumenten de Streekconferentie Landschap Heelsums Beekdal.

Tijdens de Streekconferentie gaan 150 bewoners en organisaties uit de streek in gesprek over hun wensen en dromen voor het landschap van het Heelsums Beekdal.

Heelsums Beekdal

streekconferentieHet Heelsums Beekdal verbindt de rand van de Veluwe met de uiterwaarden van Renkum en Doorwerth. Het ligt als een groene ader tussen Wolfheze, Heelsum en Renkum aan de westkant en Oosterbeek en Doorwerth aan de oostkant.

De 10 kilometer lange beek stroomt door verschillende landschappen: van de bossen met de eeuwen oude Wodanseiken tot landbouwgrond en uiterwaarden. Door deze variatie is het beekdal rijk aan planten- en dierensoorten en een gebied waar mensen graag sporten, fietsen, wandelen, spelen, wonen en werken.

Tijdens de streekconferentie praten de deelnemers over hoe zij dit landschap samen nog aantrekkelijker kunnen maken.

Deelnemers bepalen de agenda

Deze conferentie is dé gelegenheid voor bewoners uit de gemeente Renkum om met elkaar in gesprek te gaan over het landschap en hun dromen en ideeën hierover met elkaar te delen. Alle inwoners ouder dan 16 jaar hebben een uitnodiging ontvangen om mee te denken.

Tijdens de conferentie bepalen de deelnemers wat er op de agenda komt en waarover die dag gesproken wordt. Aan het einde van de dag levert dat een overzicht van ideeën en wensen voor het gebied op én van mensen die enthousiast zijn om deze ideeën van de grond te krijgen.

Als follow-up op de Streekconferentie organiseert Natuurmonumenten bijeenkomsten waarin de betrokkenen handvatten krijgen om hun ideeën om te zetten in concrete plannen.

Praktische info

  • Wanneer? 13 oktober 2018, 9.00 – 16.00 uur
  • Waar? Hotel Papendal, Papendallaan 3, Arnhem
  • Voor wie? Alle inwoners van de gemeente Renkum
  • Meer informatie en aanmelden? heelsumsbeekdal.nl
article
40830
Streekconferentie Heelsums Beekdal door Natuurmonumenten
Meewerken aan een mooier landschap? Op zaterdag 13 oktober 2018 organiseert Natuurmonumenten de Streekconferentie Landschap
https://renkum.nieuws.nl/natuur/40830/streekconferentie-heelsums-beekdal-natuurmonumenten/
2018-09-12T17:29:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/08/25000412/Kerkje-op-de-Heuvel-Heelsum-9.jpg
beken, Heelsum, Heelsums Beekdal, Natuurmonumenten, Renkum Nieuws.nl, Streekconferentie
Natuur, Nieuws