Kampioenschap beste jachthond bij de 45e NIMROD Kasteel Doorwerth

De Vriend van de NIMROD Trofee
De Vriend van de NIMROD Trofee
Foto: NIMROD

Een goed opgeleide jachthond is onmisbaar voor de jacht in Nederland. Iedere jachthond kan slechts éénmaal meedoen aan de Nimrod.

De namen van de 18 jachthonden en hun voorjagers die dit jaar meedoen aan de Nimrod, het Nederlands Kampioenschap voor de beste jachthond, zijn bekend.

Wedstrijdseizoen

De jachthonden worden geselecteerd op basis van het aantal behaalde punten in het wedstrijdseizoen van het afgelopen jaar. Van ieder jachthondenras wordt alleen de best presterende hond gevraagd voor de Nimrod.

Dit jaar bestaat het deelnemersveld ook uit een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Indien de hond alle negen apporten heeft binnengebracht ontvangt deze het AA-diploma. De winnaar van de Nimrod is de jachthond met de meeste punten en krijgt de titel beste jachthond van het jaar 2018 in Nederland.

Daarnaast is er een wisselprijs: De Trofee de Winde, voor de hoogst geëindigde Continentale Staande Hond.
De vrienden van de Nimrod stellen De Vriend van de Nimrod Trofee beschikbaar voor de meest aansprekende combinatie die deelneemt aan de Nimrod 2018.

Wordt vriend van de Nimrod! In de tent kunt u terecht met al uw vragen of voor een nadere kennismaking.

Alle proeven zijn voor het publiek bijna helemaal te volgen (een beetje spanning moet er natuurlijk wel inzitten).

Het programma is als volgt

  • 07.00 uur: Ontvangst deelnemers
  • 08.00 uur: Opening Nimrod 2018
  • 08.15 uur: Vertrek Keurmeesters, proefhoofden en helpers naar de proeven
  • 09.00 uur: Aanvang proeven
  • 18.00 uur: Prijsuitreiking Nimrod 2018
  • 19.00 uur: Buffet

Kasteel Doorwerth

De Nimrod vindt dit jaar plaats op maandag 12 november 2018 op kasteel Doorwerth in de provincie Gelderland. Het kasteel is eigendom van Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK). Kasteel Doorwerth huisvest onder andere Het Nederlands Jachtmuseum.

Tijdens de Nimrod zal het kasteel ook bezichtigd kunnen worden, voor een gereduceerd tarief. In het mooie, goed geschikte landschap rondom het kasteel, zijn dit jaar de 3 Nimrod proeven dichtbij het kasteel.

De grote tent staat centraal en dicht bij het kasteel waardoor de maximale loopafstand dit jaar maar 200 meter bedraagt. In de grote tent zijn er stands van de verschillende sponsoren en het Nederlands Jachtmuseum samen met de Vrienden van de Nimrod.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen