Eindejaarsplantenjacht: zoeken bij kasteel Doorwerth naar winterbloeiers

Bloeiende paarse dovenetel, indejaars plantenjacht 2016
Bloeiende paarse dovenetel, indejaars plantenjacht 2016
Foto: Nienke Torensma

Onder leiding van Nienke Torensma ga je winterbloeiers bekijken rondom het mooie kasteel van Doorwerth tijdens een gezamenlijke plantenjacht (excursie).

Op donderdag 3 januari is het voor 11:00 verzamelen. Er wordt een route rondom het Kasteel en in de uiterwaarden gelopen. Tijdens het lopen zoek je naar bloeiende planten en noteert deze voor onderzoek, kijk hiervoor op floron.nl/plantenjacht.

Kennis niet nodig

Kennis van planten is niet nodig. Laarzen zijn wel handig en eventueel regenkleding. In bezit van een loepje, camera, verrekijker en/of determinatie boek, graag meenemen. Deelname aan deze excursie is gratis, maar opgave is wel vereist. Dit kan bij de excursieleider Nienke Torensma (van FLORON) via de mail: [email protected] of via tel: 0623292278.

Naast planten wordt er ook informatie geven over de natuur, het landschap en over het kasteel zelf. De excursie begint om 11.00 uur

Het Kasteel Doorwerth ligt aan de Fonteinallee 2B, 6865ND in Doorwerth. Er is genoeg parkeergelegenheid en er wordt verzameld op de brug richting het Kasteel. Na afloop is er een gelegenheid om wat te drinken en te eten bij het Café De Zalmen bij het Kasteel Doorwerth. Dit is wel op eigen kosten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen