Cursus nieuwe schoolgidsen Stichting Renkums Beekdal en IVN Ede

Foto: Renkums Beekdal

In maart start de scholenwerkgroep van de Stichting Renkums Beekdal en IVN Ede met een cursus om enthousiaste vrijwilligers op te leiden tot schoolgidsen.

Het is een praktische cursus toegespitst op programma’s met leerlingen van de basisschool, waarin o.a. leven in water en bos, wilde bijen en bestuiving centraal staan. Na deze cursus kun je aan de slag als schoolgids voor enthousiaste schoolkinderen.

Natuur beleven

Kinderen genieten enorm van natuur beleven, ontdekken en onderzoeken. Met schoolkinderen op ontdekkingstocht gaan, dat doen de schoolgidsen tijdens afwisselende buitenexcursies in de gemeente Renkum.

Als je met kinderen de natuur intrekt, ze natuur laat beleven, ze leert waarnemen en onderzoeken, ga je zelf ook anders naar natuur kijken. Je beleeft natuur op een nieuwe manier. Zoals je kinderen laat kijken, ga je zelf ook kijken.

Schoolgidscursus

Op 19 maart start daarom een schoolgidscursus voor enthousiaste vrijwilligers die graag met kinderen in de natuur werken. De cursus heeft zeven bijeenkomsten op dinsdagochtenden en wordt in november 2019 afgesloten. Ook lopen de cursisten meteen mee met schoolgroepen om praktijkervaring op te doen. De cursusbijeenkomsten zijn afwisselend in Renkum of Ede.

We vragen vooral enthousiasme om met kinderen de natuur te willen ontdekken. Wil je meer informatie, kijk dan op www.renkumsbeekdal.nl/. Voor de cursus inclusief cursusmap, koffie/thee betaal je 30 €.

Heb je al meteen zin om mee te doen? Meld je dan aan via e-mail: [email protected] Je krijgt dan een aanmeldingsformulier toegestuurd. Opgeven kan uiterlijk tot 5 maart a.s. Meer informatie via: [email protected]

article
45978
Cursus nieuwe schoolgidsen Stichting Renkums Beekdal en IVN Ede
In maart start de scholenwerkgroep van de Stichting Renkums Beekdal en IVN Ede met een
https://renkum.nieuws.nl/natuur/45978/cursus-nieuwe-schoolgidsen-stichting-renkums-beekdal-en-ivn-ede/
2019-02-22T23:10:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/02/22230912/schoolgidspr-1.jpg
cursus, IVN Ede, Renkum, Renkum Nieuws, schoolgids, schoolgidsen, Stichting Renkums Beekdal
Natuur, Nieuws