Renkums Beekdal viert de lente tijdens het Lentefeest

Foto: Renkums Beekdal

Op zaterdag 6 april van 11-16 uur viert het Informatiecentrum Renkums Beekdal de lente. Er zijn activiteiten voor jong en oud en rondom het informatiecentrum staan gezellige kraampjes.

Het lentefeest gaat over de natuur, maar ook over tuinen met ruimte voor vogels en insecten.

Activiteiten voor kinderen

Er is van alles te doen. Kinderen kunnen plantjes zaaien en bolletjes poten, maar ook nestkasten timmeren of nestmateriaal voor vogels maken. Samen zaaien we een bloemenlint. Kinderen kunnen ponyrijden of spelen op de dierenweide.

Ze kunnen een prachtig lente schilderij maken, een nestkast timmeren of cupcakes versieren. Maar ze kunnen ook spelen bij de waterspeelplaats en op het blote voetenpad lopen.

Activiteiten voor volwassenen

Er zijn interessante minilezingen over dieren en korte rondleidingen over het erf. Dit alles in het teken van de lente. Je kunt kijken naar het vlechten van een bijenkorf. Er zijn bovendien de hele dag door korte excursies door de boomgaard met appel-, peren- en pruimenrassen.

In de moestuin gaan we op zoek naar bodemdieren en kijken wat er voor een gezonde bodem nodig is. Een hovenier geeft informatie over hoe je je tuin diervriendelijk kunt maken. Een pomoloog (appeldeskundige) ent verschillende appelrassen op een onderstam.

Kraampjes in lentesfeer

Er zijn kraampjes met informatie over natuurlijke tuinen. We verkopen planten, nestkasten en bijenhotels. Een hovenier geeft informatie over hoe je tuin diervriendelijk te maken, Je kunt planten kopen die vlinders en bijen lokken.

Informatiecentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum. renkumsbeekdal.nl [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen