Lezing Zonneparken, natuur en landbouw op Renkums Beekdal

Foto: stilfee CC0 Pixabay

Het opwekken van zonne-energie is booming business: goed voor het klimaat en voor de portemonnee. Maar initiatieven voor het aanleggen van zonneparken stuiten vaak op verzet.

Ze ontsieren het landschap en leggen beslag op waardevol landbouw- en natuurgebied.

Liever op daken

Zonnepanelen zien we liever op daken en industrieterreinen, maar plaatsing op particulier terrein kan je niet afdwingen. Daarom omarmen gemeenten initiatieven voor zonneparken op landbouwgebied. De gemeenten hebben haast; als ze de doelstelling van energietransitie willen halen, kunnen ze niet wachten tot alle andere mogelijkheden zijn benut.

Bioloog Friso van der Zee onderzocht hoe je zonneparken kunt inpassen in het landschap en combineren met natuurontwikkeling. Met wat minder panelen per hectare is op zonneparken aardig wat biodiversiteit te realiseren en er valt nog altijd geld mee te verdienen.

Als we intensief bemeste landbouwgronden transformeren tot zonneparken met kruidenrijk grasland dan biedt dat een serieuze kans voor biodiversiteitsherstel.

Lezing

  • Plaats: Lunchroom ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174 Renkum
  • Datum: Woensdag 15 januari 2020
  • Aanvang: 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur
  • Kosten: €5,00 voor toegang en koffie/thee (graag gepast meenemen)
  • Aanmelden: In verband met het aantal plaatsen wordt u verzocht zich aan te melden via: [email protected]. U ontvangt bericht.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden