Het jaarlijkse Sneeuwklokjesfeest op De Boschhoeve in Wolfheze

Foto: Theo van Liempt

Buiten is de wereld in februari nog winters grijs. Maar op De Boschhoeve in Wolfheze voel je de lente al tijdens het jaarlijkse Sneeuwklokjesfeest op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 februari.

Voor alle liefhebbers van vroegbloeiende bolgewassen is dit een speciaal evenement. Veel bezoekers komen hier jaarlijks voor terug. Niet alleen uit eigen land maar van ver over de landsgrenzen.

Veel soorten sneeuwklokjes

In de borders, de boomgaard en het voorjaarslaantje kunnen meer dan 350 soorten sneeuwklokjes worden bewonderd. De onderlinge verschillen in grootte, kleuren en vormen zijn dan namelijk goed te zien.

Veel bijzondere cultivars komen inmiddels, na jarenlange zorg en aandacht, uit de eigen tuin. In de grote schuur, op het erf en in de tunnel vinden liefhebbers kramen met galanthofilia.  In de theeschenkerij kunnen bezoekers terecht voor koffie en thee met lekkers, soep, broodjes en quiches.

De entree op 6, 7, en 8 februari bedraagt € 4,- p.p. Dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Open Sneeuwklokjesdagen

Op 15, 22 en 29 februari zijn de tuin en de kwekerij eveneens geopend. In de tuinen bloeien dan sneeuwklokjes in combinatie met krokussen, winterakonieten en kerstrozen. In de afgelopen jaren zijn veel soorten uitgegroeid tot forse pollen en dat zorgt voor prachtige plaatjes.

Op deze drie zaterdagen is de toegang gratis van 10:00-17:00 uur.

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve
Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden