Safarischip De Blauwe Bever vaart naar natuurgebied Loowaard Huissen

Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Oosterbeek/Arnhem – Ervaar tijdens het varen het samengaan van de verstedelijking en de rivier naarmate het schip dichterbij Arnhem komt. Er is veel natuur te zien, ook in het gedeelte door de stad.

De ingrepen door de mens zijn goed waar te nemen, zoals de ruimte voor de rivier, die is gemaakt om hoge waterstanden beter te weerstaan.

Natuurgebied Loowaard

Het stedelijk gebied wordt verlaten na het passeren van de Andrej Sacharovbrug. Het schip vaart verder naar de splitsing van IJssel en Neder-Rijn en vervolgt zijn tocht verder stroomopwaarts door het Pannerdensch Kanaal langs Huissen naar natuurgebied Loowaard. Dit unieke gebied bestaat uit moeras en grasland in de uiterwaard van het Pannerdensch kanaal. De vegetatie verandert er langzaam van monotoon distelveld tot een soortenrijke ruigte, met op de oever van de rivier diverse stroomdalplanten. In de zomer zijn er veel vogels zoals zwaluwen en gele kwikstaarten te zien.

De gids vertelt niet alleen over de natuur, maar ook de geschiedenis van het oude strangengebied van de Rijn. De prijs om mee te varen is 19,50 euro voor volwassenen, 9,00 euro voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en 5,00 euro voor kinderen t/m 4 jaar.

Woensdag, 18 augustus

  • Veerweg, 6862 VW Oosterbeek, vertrek 13.30 uur – 17.15 uur terugkomst
  • Rijnkade 150, 6811 HD Arnhem, vertrek 14.15 uur – 16.30 uur terugkomst

Voor meer informatie en/of reserveren zie: info.deblauwebever.nl

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen