Morgen storm Eunice: geen treinverkeer vanaf 14:00

Foto: TahR78, wikimedia

Storm Eunice raast vrijdag over heel Nederland. Het weerbureau voor de spoorsector waarschuwt voor code oranje: er wordt extreem harde wind in het hele land verwacht.

Dit heeft net als op de weg en in de luchtvaart impact op het spoor. Er is een grote kans dat bomen op het spoor waaien. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Stormdienstregeling

Vrijdag 18 februari is tot 14.00 uur door Eunice een stormdienstregeling van kracht. Er rijden op vrijwel alle trajecten vanaf de ochtend minder treinen. Het hoogtepunt van de storm wordt in de middag verwacht. ProRail en NS leggen daarom vanaf 14.00 uur het binnenlandse en internationale treinverkeer stil. Dit moeilijke besluit is genomen uit veiligheid voor de reizigers en collega’s. Ze vinden het heel vervelend dat dit nodig is. Ze maken dit een dag van tevoren bekend, zodat je hier rekening mee kunt houden. Bovendien adviseren ze om, indien mogelijk, morgen niet te reizen.

Weerberichten in de gaten houden

De NS Reisplanner wordt in de avonduren bijgewerkt met de meest actuele reisinformatie voor de volgende dag. Het advies is om de weerberichten goed in de gaten te houden en kort voor vertrek jouw reis te plannen op met de reisplanner in de NS-app of op NS.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen