Renkumse en Heelsumse beekdalen 20 Gastheren en Gastvrouwen rijker

Foto: IVN

Renkum/Heelsum – Twintig horeca- en recreatieondernemers uit heel het Renkums en Heelsums beekdal mogen zich ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ noemen.

Een bijzondere titel die deze ondernemers mogen dragen na het afronden van de gelijknamige cursus van IVN Natuureducatie. Op de laatste cursusdag ontvingen zij hun certificaat en bijbehorend gevelbordje.

Gastheer/Gastvrouw van het Landschap

In februari ging de cursus ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ in het Renkums Beekdal van start. De ondernemers maakten in vier bijeenkomsten kennis met elkaar en de omgeving. Op het programma stonden lezingen over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, cultuurhistorie en kenmerkende flora en fauna. Tijdens excursies door natuurgids Wim Braakhekke werd het geleerde in de praktijk bekeken.

Na het volgen van de cursus, beschikken de ondernemers over een boel kennis en vaardigheden om hun gasten te vertellen over en te wijzen op de mooiste plekjes in de omgeving. “Tijdens de cursus werd ons regelmatig verteld: je ziet het pas als je het weet. En dat is echt zo! Ik heb zoveel prachtige dingen gezien- en geleerd tijdens deze cursus. Daarnaast heb ik ontzettend veel nuttige contacten opgedaan!” aldus een van de deelnemers.

Netwerk van recreatieondernemers

De ondernemers sluiten zich aan bij een netwerk van ruim 2.400 recreatieondernemers in Nederland die ook de titel Gastheer/Gastvrouw van het Landschap dragen. Deze ondernemers vertellen samen het verhaal van het landschap en bieden recreanten een optimale natuurbeleving.

Deze cursus werd georganiseerd door IVN Gelderland in samenwerking met Stichting Renkums Beekdal en met ondersteuning van gemeenten Ede, Wageningen en Renkum, Veluwe op 1 en de provincie Gelderland. Stichting Renkums Beekdal nam een deel van het programma voor haar rekening, samen met de lokale IVN afdeling en Erfgoed Gelderland.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen