IVN Gelderland organiseert Webinar ‘Zet je buurt in bloei!’

Foto: IVN Gelderland

Steeds meer mensen willen hun handen uit de mouwen steken om hun straat te vergroenen. Maar hoe pak je dat aan? Om buurtbewoners op weg te helpen, organiseert IVN Gelderland op woensdagavond 22 juni het gratis webinar ‘Zet je buurt in bloei!’.

Een online inspiratiesessie vol praktische tips over wat je eenvoudig zelf kan doen en hoe de gemeente je bij jouw plannen kan helpen.

Zet je buurt in bloei!Een buurt vol planten en bloeiende bloemen is niet alleen leuk om naar te kijken, het draagt bij aan de biodiversiteit en zorgt ervoor dat steden en dorpen beter bestand zijn tegen droogte of wateroverlast. Het samenwerken aan een groene buurt geeft bovendien een leuke kans om buren beter te leren kennen. Het webinar ‘Zet je buurt in bloei!’ geeft inspiratie en praktische tips hoe je als bewoner samen met je buren aan de slag kunt gaan.

 

Zet je buurt in bloei!Programma

Na een korte introductie over het belang van groen in bebouwde omgeving, krijgen verschillende sprekers het woord. Cerian van Gestel (Guerilla Gardeners) vertelt over het aanplanten van geveltuintjes en boomspiegels. Jacomien Steennis (Projectleider Klimaatadaptatie gemeente Zaltbommel) is betrokken bij verschillende groene buurtinitiatieven en geeft tips om jouw groene plannen werkelijkheid te laten worden. Marieke Ankoné (IVN Gelderland) helpt je op weg om de gemeente te betrekken bij het ondersteunen van jouw plannen. Afsluitend worden er een aantal groene prijzen verloot onder de deelnemers.

Aanmelden

Kunnen er in jouw straat nog wel wat tegels gewipt worden? Of heb jij een saai en kaal stukje grond vrij rondom straatbomen wat wel opgefleurd kan worden met wat bloeiende planten? Meld je nu aan voor het gratis webinar ‘Zet je buurt in bloei!’ op woensdagavond 22 juni 2022, 19:30 – 21:00 uur via Ivn.nl/Gelderland.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Cookieinstellingen