112

Rijkswaterstaat: ga niet de weg op zolang code oranje geldt

Foto: rkit, Pixabay

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op niet de weg op te gaan zolang code oranje geldt. Weerinstituut KNMI kondigde de code oranje af voor het hele land vanwege ijzel, die ontstaat door neerslag op bevroren wegen.

“Er is sprake van zeer verraderlijke gladheid en dus gevaarlijke rij-omstandigheden. Het aantal ongelukken op de weg neemt toe, meerdere snelwegen zijn afgesloten.” meldt een woordvoerster.

Wegen dicht

In Zeeland, Zuid-Holland en Brabant, waar de buien begin zondagavond overtrekken, zijn meerdere wegen dicht door ongelukken, zegt Rijkswaterstaat. “Dat zal ook op andere plekken gaan gebeuren.” Ook onder andere de A4, de A15 en de A58 hadden last van afsluitingen door ongelukken vanwege de gladheid. Volgens de ANWB stonden er rond 20.10 uur zo’n 27 files verspreid over 200 kilometer.

“Het gaat nu best rap”, zegt Rijkswaterstaat over het tempo waarin het aantal ongevallen toeneemt. “We blijven strooien zolang nodig is.” De politie in Zeeland liet zondagavond al weten diverse meldingen van aanrijdingen te hebben gehad door de gladheid.

Lees ook: Rijkswaterstaat: 1 miljoen kilo zout gestrooid tegen gladheid

De neerslag trok zondagmiddag vanaf een uur of vijf vanuit het zuidwesten het land binnen, en trekt de rest van de avond en nacht verder het land in. Code oranje geeft aan dat er grote kans is op gevaarlijk of extreem weer met grote kans op schade, stelt het KNMI. De weerswaarschuwingen gelden tot ongeveer 02.00 uur in de nacht van zondag op maandag. Gedurende de nacht loopt de temperatuur op, maandagochtend regent het af en toe. Maandagmiddag trekt de regen aan, verwacht het KNMI. De temperatuur is dan zo’n 10 graden.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen