Onstuimige jaarwisseling door stevige zuidwestenwind

Foto: Geralt, Pixabay

Met overal stevige wind verwacht WeerOnline een onstuimige jaarwisseling, het is officieel de warmste oudejaarsdag die ooit is gemeten, dus koud wordt het niet!

Het weerbureau verwacht dat het zaterdagavond en in de nacht in grote delen van het land windkracht 5 of hoger wordt. Het afsteken van vuurwerk is bij veel wind niet zonder risico, omdat het bijvoorbeeld ongeleid door de lucht en over straat kan vliegen.

Onstuimig en warm

Weeronline denkt dat het in de kustprovincies wel eens windkracht 6 of 7 kan worden en op de Waddeneilanden wellicht nog wat hoger. Elders in het land worden rond middernacht windvlagen verwacht tussen 40 en 60 kilometer per uur. Het KNMI had al eerder code geel uitgeroepen voor het noordwesten en zuidoosten, vanwege de harde wind.

Het weerbeeld overdag is herfstachtig, met veel wind maar wel lenteachtige temperaturen. In het zuiden van het land kan de temperatuur oplopen tot wel 17 graden, meldt Weeronline. In de noordelijke provincies schommelt het kwik tussen de 12 en 13 graden. Neerslag wordt tijdens de jaarwisseling, in beperkte vorm, met name in het westen en noorden verwacht. De temperatuur ligt rond de jaarwisseling tussen 12 en 15 graden en daalt tijdens nieuwjaarsnacht nauwelijks.

Warmste oudejaarsdag ooit gemeten: 14,5 graden in De Bilt

Het is officieel de warmste oudejaarsdag die ooit is gemeten, meldt WeerOnline ook. Het werd in De Bilt om 11.10 uur 14,5 graden. Daarmee is het record van vorig jaar gebroken. Op oudejaarsdag 2021 werd het 14,4 graden in De Bilt. De temperatuur loopt vandaag mogelijk nog wat verder op.

In het zuiden van het land is het nog veel zachter, met temperaturen van 15 tot 17 graden. Het weerbeeld is herfstachtig: met bewolking, wind en regen.

Het is al de vierde keer deze eeuw dat het record voor oudejaarsdag wordt aangescherpt, aldus Weeronline. De eerste keer was in 2006 met 12,3 graden, daarna volgden 2017 met 13,7 graden, 2021 met 14,4 graden en nu dus 2022.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen