Woensdagavond en donderdagochtend code geel: kans op harde wind

Foto: BrunoGermany, Pixabay

Het KNMI heeft voor woensdagavond voor het hele land code geel afgekondigd. Dan worden er zware buien verwacht met windstoten tussen de 60 en 95 kilometer per uur. Ook kan het onweren en kan er hagel vallen.

Vanuit het westen

De stormen trekken woensdag vanuit het westen over ons land. In het noordwesten wordt de zwaarste wind verwacht, tussen de 75 en 90 kilometer per uur. In de rest van het land zijn de windstoten tussen de 60 en 75 kilometer per uur.

Later op de avond trekken de buien naar verwachting weg naar Duitsland en wordt het weer rustiger in Nederland.

Code geel van het KNMI betekent dat er kans is op windstoten harder dan 75 kilometer per uur. Code geel is de laagste waarschuwing van het KNMI. Als er geen waarschuwingen zijn, is dat code groen.

Ook donderdagochtend code geel

Update: Het westen en noordwesten van het land kunnen donderdagochtend ook te maken krijgen met harde wind, meldt het KNMI. Het gaat om zware windstoten tussen de 75 en 90 kilometer per uur. Er is voor donderdagochtend code geel afgegeven voor meerdere provincies.

Verder is het donderdag bewolkt en zal er op veel plaatsen regen vallen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen