Vijf Dorpen in ’t Groen geeft een bank aan Bato’s Wijk

Een bankje, ter illustratie
Een bankje, ter illustratie
Foto: Jan Waalen, flickr

De vereniging Vijf Dorpen in ’t Groen schenkt zaterdag 23 juli een bank aan de werkgroep Bato’s Wijk. De bank komt in het park te staan.

De vereniging zette een project op waarin ieder dorp een houten bank krijgt voor een mooie plek. Om even te rusten tijdens een wandeling of om de omgeving eens rustig in je op te laten nemen.

Eerste bank in Heveadorp

De eerste bank werd 18 juni geschonken aan het organisatiecomité van Heveadorp100. In het najaar wordt de Doorwerthse bank geschonken. Die komt bij de cascadewaterval te staan en is een schenking aan Geldersch Landschap & Kasteelen.

Renkum, Heelsum en Wolfheze komen volgend jaar aan de beurt. Waar en aan wie de bankjes geschonken worden is nog niet bekend.

Waardering

De tweede bank die aan Bato’s Wijk in Oosterbeek geschonken wordt is bedoeld als waardering voor alle vrijwilligers die veel werk verrichten om het park in stand te houden, hiermee bijdragend aan ons prachtige maar ook unieke landschap. Aanstaande zaterdag om 11:00 wordt de bank overhandigd. In de bank komt een inscriptie te staan en iedereen is welkom zaterdag om die te komen lezen.

Vijf? Geen zes?

Bij het oprichten van de vereniging in 1973 had Heveadorp geen zelfstandige status en werd tot Doorwerth gerekend. Dat veranderde eind vorige eeuw en daarmee zijn er nu zes dorpen in de gemeente Renkum. Om de naam te wijzigen naar Zes Dorpen in ’t Groen zou veel geld kosten.

‘Duizenden euro’s’, zo vernamen wij en dat is voor een vereniging, bestaande uit vrijwilligers moeilijk op te brengen.

Daarnaast zou beschikbaar geld voor hun doelen gebruikt moeten worden. Daar is het tenslotte voor bedoeld en duizenden euro’s uitgeven voor een naamswijziging zodat ‘niemand daar meer over valt’ is dan best zonde.

Voor de doelen verandert dat niets, er worden ook zes bankjes uitgedeeld en daarmee laat de vereniging zien dat zij de zes dorpen wel degelijk erkennen en Heveadorp, kreeg de eerste.

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen