Drijf-in bios Life of Pi in de Rosandepolder

Foto: Filmposter

Film kijken op het water vanaf je eigen bootje, een vlot of vanaf een opgeblazen rubberband? Het kan allemaal op de Rosandepolder Drijf-In Filmavond die op zaterdag 17 september wordt gehouden in de Rosandepolder op de grens van Oosterbeek en Arnhem.

De bewonersvereniging van de woonbotengemeenschap vertoont dan in samenwerking met Filmhuis Oosterbeek de filmklassieker Life of Pi van regisseur Ang Lee.

Pi

Life of Pi is de verfilming van het gelijknamige boek van Yann Martel. De Indiase jongen Piscine ‘Pi’ Patel leeft op een magische plek vol dieren. Wanneer zijn ouders hun dierentuin naar de andere kant van de wereld willen verhuizen, reist Pi met hen mee op een groot schip met alle dieren. De overtocht eindigt abrupt wanneer een storm de boot doet zinken.

Na de schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot, samen met een levensgevaarlijke Bengaalse tijger. Tijdens hun avontuurlijke reis wordt het tweetal geconfronteerd met de schoonheid en wreedheid van de natuur.

Bestseller

Ang Lee (‘Brokeback Mountain’) verfilmde de gelijknamige, bekroonde bestseller van de Canadese schrijver Yann Martel en won hiermee de Oscar voor Beste Regie. Ook de beeldjes voor Beste Muziek, Beste Cinematografie en Beste Visuele Effecten gingen naar dit avontuurlijke drama.

Het is de vierde keer dat de Drijf-In wordt gehouden in de Rosandepolder. Bewoners van de polder, maar ook andere belangstellenden zijn welkom om met hun eigen bootje -bij voorkeur sfeervol verlicht- naar de film te komen. Aan het kraanschip van een van de woonbootbewoners wordt een groot filmscherm gehangen waarop de film wordt geprojecteerd. De toegang tot de Drijf-In is gratis.

Ook bezoekers zonder eigen bootje zijn welkom. Zij kunnen zich opgeven via de Facebookpagina ‘De Rosandepolder Arnhem/Oosterbeek’ en worden op 17 september door vrijwilligers overgezet naar een groot vlot midden op de plas of mogen de film kijken aan boord van de boten van andere bezoekers.

Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom, de film begint om 20.00 uur. De entree is gratis.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen