112

Erfstuk gestolen bij inbraak woning Oosterbeek

Foto: Politie/Bureau GLD

Zondag 31 juli rond 11:00 uur wordt er op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Acacialaan in Oosterbeek. De inbrekers halen de hele woning overhoop.

Er werd een behoorlijk geldbedrag buitgemaakt en vier horloges. Eén van de horloges is een erfstuk en heeft een erg emotionele waarde voor de bewoner, deze zou hij erg graag terugkrijgen.

Alerte buren

Een buurman die zag dat er bij zijn buurman iets niet in de haak was, maakte een foto van de verdachte mannen die de voordeur forceerden. Een andere buurtbewoner zag de mannen in een zwarte Mercedes vluchten nadat zij overlopen werden. Wijkagent Erik Boer maakte er destijds melding van op Twitter en ook ging er een burgernet bericht uit.

De zwarte Mercedes met kenteken dat vermoedelijk begint met 79, werd niet gevonden. Dankzij de alerte buurman is er nu een foto om er nogmaals een opsporingsbericht uit te laten gaan.

Horloges

Ook is er meer bekend over de horloges die weggenomen zijn. Zou kunnen zijn dat die ergens aangeboden worden. Het gaat om een Seiko die zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden, het heeft een leren bandje en 4 knopjes aan de zijkant.

Het 2e horloge is een Mido. Het is een oud horloge, rond met een soort slangenleren bandje en onder het glas zit stof. Van het derde horloge is geen merk bekend maar heeft een gouden band en het uurwerk loopt niet meer. Van het 4e horloge is niets bekend

Onderstaand filmpje werd uitgezonden door Bureau GLD bij Omroep Gelderland. Mocht je de mannen herkennen, één van de horloges of de zwarte Mercedes die zondag (31 juli) zien rijden (of een andere dag) neem dan contact op met de polite via 0800-6070 of anoniem 0800-7000

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen