Koninklijke Harmonie Oosterbeek does Lord of the Rings

Foto: Peter van de Brul

De Koninklijke Harmonie Oosterbeek en de Koninklijke Biltse Harmonie zullen morgen, 11 december hun repertoire ten gehore brengen in het Arnhemse Stadtheater.

De Oosterbeekse Harmonie voert hierbij de complete uitvoering van Symfonie No.1 The Lord of The Rings uit.

Tolkien Trilogie

Het Symfonisch Blaasorkest van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek onder leiding van dirigent Jurgen Nab, zal beginnen met “Zueignung” (vertaald als Toewijding of Devotion) een lied gecomponeerd door Richard Strauss in 1885.

Hierna zal de complete uitvoering (alle vijf delen) van de Symfonie No.1 The Lord of The Rings van Johan de Meij worden gespeeld.

Deze eerste symfonie is gebaseerd op de gelijknamige Trilogie van J.R.R.Tolkien. Dit boek heeft sinds zijn verschijning in 1955 vele miljoenen lezers over de gehele wereld weten te boeien. Johan de Meij voltooide zijn 1e Symfonie The Lord of The Rings in 1988. Origineel geschreven voor symfonisch blaasorkest.

  • Deel 1. Gandalf (The Wizard)
  • Deel 2. Lothlorién (The Elvenwood)
  • Deel 3. Gollum (Sméagol)
  • Deel 4. Journey in the Dark (1-The mines of Moria, 2-The Bridge of Khazad-Düm
  • Deel 5. Hobbits

Het concert zal vergezeld gaan met lichtbeelden die het muzikale verhaal zullen versterken.

Amerikaanse film

Na de pauze zal het Groot Harmonieorkest van de Koninklijke Biltse Harmonie hun repertoire ten gehore brengen. De Koninklijke Biltse Harmonie, onder leiding van Johan Boonekamp, heeft als rode draad in haar programma de “Amerikaanse film”.

Je hoort onder meer muziek van Leonard Bernstein en John Williams.

Stadstheater

Het Stadstheater Arnhem is aan de Velperbinnensingel 10 in Arnhem. Het concert is zondag 11 december en begint om 15:00 uur. De entree is € 15,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via [email protected] of aan de kassa van het Stadstheater.

Meer informatie en het laatste nieuws is te vinden op: www.harmonie-oosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen