Geef een beetje warmte aan de daklozen voor de koude dagen

Foto: Marjolein van hout

Als de Heelsumse Dominique en haar vriendin Marloes naar het programma The Amsterdam Project kijken met Beau van Erven Dorens waarin hij diverse daklozen volgt, worden ze geraakt.

10 weken lang worden verschillende daklozen in Amsterdam gevolgd. Ze krijgen een pas met 10.000 en toegang tot alle mogelijke hulpverlening. Het programma wordt uitgezonden op RTL4.

Zonder thuis

Eerder deze week werd bekend dat het aantal daklozen in Nederland gelijk bleef met 2015 maar het aantal jongeren dat zonder thuis is, is gestegen. Het aantal ouderen nam wel af toch zitten nog altijd circa 31.000 mensen zonder dak boven hun hoofd.

In veel steden kunnen ze ’s nachts ergens overnachten, maar overdag kan het ook erg koud zijn in de winter. Zitten op koude bankjes in het park en dwalend door de straten tijdens winterse perioden klinkt ook niet echt verwarmend.

Geraakt

“De verhalen en beelden hebben ons diep geraakt.” vertelt Dominique, “We zijn gaan nadenken over wat we kunnen betekenen voor de dak en thuislozen in Nederland. Het leven op straat is hard, gevaarlijk en koud. Helemaal in de winter periode zijn de daklozen vatbaarder voor ziekten en onderkoeling. Jaarlijks overlijden vele daklozen door de vrieskou. Dat maakt me verdrietig..”

“We willen samen proberen om voor 20 januari 2017 zoveel mogelijk dekens, handschoenen, sjaals en mutsen te verzamelen en deze uit te delen bij verschillende opvangcentra in het land.”

Kou wegnemen

Dat mag natuurlijk nieuw zijn, maar 2e hands is ook prima, net als zelf breien of haken, als het maar lekker warm is! Mocht je op Facebook zitten, dat is Dominique te bereiken via haar pagina of anders via haar email [email protected]

“Wil jij zorgen voor warme handen, een fijne deken en een warm hart?”

Dominique de Haan is Ms Earth Netherlands en Marloes Deen is, buiten haar vriendin, haar manager in deze periode. Bij de Internationale Ms Earth verkiezing zal Dominique ons land verdedigen, maar daarover in het nieuwe jaar meer!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden