Documentaire Unknown Brood in het Filmhuis Oosterbeek

Foto: Unknown Brood, YouTube

De muziekfilm ‘Unknown Brood’ is op donderdag 2 februari te zien in Filmhuis Oosterbeek. Het is een documentaire van Dennis Alink.

Op woensdag 11 juli 2001 springt rock ‘n roll muzikant en kunstschilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel.

Extravagant

De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als dat hij het geleefd heeft. Herman heeft in zijn eigen video’s, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen.

Broods leven was vanaf begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe. Op 11 juli kwamen die twee paden samen.

Intiem

In Unknown Brood hoor je de intieme verhalen van zijn familie en bandleden die vertellen hoe hij echt was. Daarnaast komen collega’s en vrienden aan het woord zodat je ook meer van zijn muziek gaat begrijpen. Herman heeft zelf ook opnames gemaakt en als je die bekijkt zie je dat hij ooit is begonnen om zijn eigen verhaal te vertellen. Dat wordt nu afgemaakt.

Deze film is op donderdag 2 februari te zien om 20.00 uur in Filmhuis Oosterbeek. Reserveren is aan te raden. Je kunt je kaarten bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen