Het jaarlijkse Sneeuwklokjesfeest van de Boschhoeve in Wolfheze

Foto: Renkum Nieuws

Bij Kwekerij/Tuin De Boschhoeve in Wolfheze begint het tuinseizoen weer met een bruisend Sneeuwklokjesfeest, een must voor elke liefhebber!

Er zijn vele soorten sneeuwklokjes ‘in het groen’ te koop, zodat hun verschillende bloemen goed te zien zijn. 

Meer dan sneeuwklokjes

Wie denkt dat sneeuwklokjes allemaal hetzelfde zijn, vergist zich. Op de Boschhoeve hebben ze er heel veel uit binnen- en buitenland. Veel van de bijzondere Hollandse en Engelse cultivars komen inmiddels uit de eigen tuin.

Maar zijn meer vroegbloeiende bolgewassen te zien én te koop. Er is een uitgebreide sortering stinzenbollen (verwilderde bolgewassen van oude buitenplaatsen) op de pot gezet, evenals bijzondere narcissoorten. De nieuwe collectie kleinbloemige clematissen staat klaar, net als vele prachtige pioenrozen.

Collega kwekers komen met nieuwe kerstrozen (Helleborus), alpineplanten, winterharde tuincyclamen en onbekende of zeldzame heesters en bomen. De bollenkisten liggen vol met zakken verse zomerbollen, waaronder veel nieuwe dahlia soorten en kleinbloemige gladiolen.

Galanthofilia

Alle hoeken en gaatjes van de grote schuur en de tunnelkas zijn verder gevuld met kramen vol ‘galanthofilia’, variërend van keramiek, sieraden, tafelkleden, ansichtkaarten en boeken tot sneeuwklokjesdassen en -truien. 

Donderdag 9 februari is er een lezing over winterakonieten en op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari over bijzondere Sneeuwklokjesfeestsneeuwklokjes. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Boschhoeve.

De tuin is bij goed weer opengesteld, hopelijk bloeien de vele soorten sneeuwklokjes ook allemaal. In de theeschenkerij biedt men koffie en thee aan met heerlijke taart, cakes, quiches en soep.

De entree is €4,- en de openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Open Sneeuwklokjesweekenden

Op 18, 19 en 25 en 26 februari zijn de kwekerij en de tuinen speciaal geopend voor liefhebbers van sneeuwklokjes. In de loop van de jaren zijn de vele bijzondere sneeuwklokjessoorten inmiddels uitgegroeid tot mooie forse pollen, waardoor de verschillen goed te bekijken zijn.

De toegang is deze weekenden gratis. Je vind Kwekerij/Tuin De Boschhoeve aan de Boshoeve 3 in Wolfheze.

Lees ook: Het Sneeuwklokjesfeest in Wolfheze (foto’s)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen