Met de Crossbill Guide Veluwe is iedereen een Wildlife Watcher

Foto: Crossbill Guide Veluwe

Straks zelf wild, vogels en flora vinden op de Veluwe? Met de Crossbill Guide Veluwe gids en app is dat vanaf medio april mogelijk. De app is gratis te downloaden.

Over de Veluwe wandelen zal, dankzij de nieuwe natuurgids en -app van bioloog Dirk Hilbers, nooit meer hetzelfde zijn.

Crossbill Guide Veluwe

Er wordt al jarenlang gevraagd wanneer Crossbill Guides als Nederlandse organisatie iets in Nederland gaat doen. Dat gaat nù gebeuren.

Crossbill Guides is verantwoordelijk voor de eerste natuurreisgids van de Veluwe en werkt hiervoor samen met verschillende natuurbeheerders (Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en Kasteelen, Kroondomein Het Loo, Hoge Veluwe, Veluwe gemeenten en Veluwefonds).

Uit de honderden kilometers wandel- en fietspaden heeft Dirk Hilbers een twintigtal routes samengesteld. Ze zijn zo ontworpen dat je er alle landschappen waaruit de Veluwe bestaat, meemaakt. Daarnaast bevatten beide naslagwerken veel concrete informatie over het ontdekken en vinden van wildlife op de Veluwe.

Wildlife vinden

Of je nu op zoek bent naar een ringslang, everzwijnen, vlinders, trekvogels of bijzondere flora, je vindt het gemakkelijker met behulp van de gids. Het boek over de Veluwe is vergelijkbaar met de andere Crossbill Guides maar er is meer informatie in opgenomen over hoe je wildlife vindt omdat het óók voor een publiek geschreven is wat daarmee (nog) niet zo ervaren is.

De app gaat nog een stap verder dan de natuurreisgids. Je vindt er seizoensgebonden informatie bij specifieke plekken over onderwerpen die je interessant vindt, maar je kunt ook tips krijgen hoe je bepaalde dieren kunt vinden – waar in het landschap, hoe verraden ze hun aanwezigheid, etcetera. De app geeft je het wat, waar, wanneer én hoe van de Veluwse natuur.

Beekdal

Eén van de routes loopt door het Renkums Beekdal, de poort van de Veluwe en is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Renkums Beekdal.

De gids en app zullen medio april 2017 verkrijgbaar zijn.

Crossbill Guide Veluwe