Echtpaar Gerritsen-Makenbach uit Doorwerth is 60 jaar getrouwd

Foto: Renkum Nieuws

De sympathieke Willem Gerritsen en Wilhelmina Martha Gerritsen-Makenbach uit Doorwerth zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Waarnemend burgemeester Bloemen kwam het echtpaar feliciteren namens het gemeentebestuur.

Moeilijk was het niet, het juiste huis te vinden, de ballonnen en het opgeblazen cijfer 60 waren vanaf het begin van de straat meteen te zien.

Gezellig

Feest in huize Gerritsen en dat op Valentijnsdag. Maar dat is toeval. “Er was in onze tijd nog geen Valentijnsdag hoor,” vertelt mevrouw Gerritsen “volgens mij is dat pas sinds een jaar of twintig.” Leuk is het wel.

De gezellige woonkamer zit vol met familie, zelfs de familie uit Canada is overgevlogen en het eerste achterkleinkind van het echtpaar drentelt ontspannen rond tussen het gezelschap. Vier kinderen hebben ze, één dochter en drie zoons. De dochter en de jongste zoon wonen beide in Doorwerth, de middelste zoon in de Achterhoek (De Heurne) en de oudste zoon in Canada. Er zijn vier kleinkinderen en dus één achterkleinkind.

Vanavond gaat het gezelschap lekker naar de chinees en zondag is er nog een groot feest bij Campman in Renkum. Niet alleen voor de familie, maar ook voor vrienden.

Tevreden

Meneer Gerritsen kijkt tevreden terug op de afgelopen zestig jaar: “We hebben het erg goed gehad en dat hebben we nog!” Met waarnemend burgemeester Bloemen is hij meteen in een geanimeerd gesprek gewikkeld. Hij is blij met de toekomstige burgemeester zo laat hij weten. Op het sociale vlak is meneer Gerritsen erg actief geweest in de gemeente en in het bedrijfsleven, nu natuurlijk niet meer, maar dat wil niet zeggen dat hij er geen mening meer over heeft!

“Prachtig mooie gemeente.” vindt hij. Hij sprak altijd over de zes dorpen in het groen, tot aan het ministerie toe en raadde daarbij iedereen aan vooral eens te komen kijken. De mooiste plekken in de gemeente weet hij ook zo op te noemen.

Geboren en getogen

De heer Gerritsen (85) en mevrouw Makenbach (80) zijn beide geboren en getogen in Oosterbeek. De vader van de heer Gerritsen was smid en had een smederij aan de Hogeweg. De vader van mevrouw Makenbach was meubelmaker en had een meubelmakerij aan de Utrechtseweg. Hun ouders kenden elkaar, waardoor ook hun kinderen elkaar leerden kennen.

In 1957 zijn de heer Gerritsen en mevrouw Makenbach getrouwd. Kort daarna hebben zij de smederij verplaatst naar de Weverstraat in Oosterbeek. Daarbij verkochten zij kachels.

Verhuisd

In 1964 verhuist het gezin naar Assendelft, omdat werk gevonden wordt bij de papierfabriek Van Gelder in Wormer. Ze missen Oosterbeek en omgeving. Daarom komen ze in 1966 terug en gaan ze in Doorwerth Wonen. De heer Gerritsen vindt een baan bij papierfabriek Schut in Heelsum.

Beiden zijn in hun Doorwerthse tijd zeer actief geweest in o.a. de Nederlands Hervormde kerk. De grootste hobby van mevrouw is nu lezen. De heer Gerritsen is in vele maatschappelijke organisaties actief geweest. Onder andere bij de vakbond (CNV), de ouderenbond (PCOB) en het CDA, waarvoor hij 4 jaar in de gemeenteraad heeft gezeten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen