Een Valentijnse verrassing voor Ton en Tanja Pansier

Met een smoes waren Ton en Tanja Pansier naar de Muziektent in Heelsum gelokt. Net terug van een lange vakantie was er complete verbazing bij het zien van het gezelschap aan de Prins Bernardlaan.

Dat al die mensen daar voor hun twee waren, was meteen duidelijk, vlak voor de tent waren stoelen neergezet en een deel van hun familie zat er al.

Niet uit het hart

De bekendmaking dat Ton en Tanja stopten met de Plus Supermarkt en deze afdroegen aan de supermarktketen zelf, zorgde voor heel wat beroering. Op social Media werd al gezegd dat dit ‘niet zonder iets te doen kon gebeuren’. Gabriëlla van der Linden van de stichting Het Huis van Renkum en Frans Castelijn van de Stichting Exploitatie Renkumse Molen voegden daad bij woord.

Ze wisten een mooi gezelschap aan verenigingen en bedrijven te verzamelen ‘iets’ te doen, vooral als een groot ‘Dank jullie wel’ aan Ton en Tanja voor alles wat zij de afgelopen jaren hebben betekend in Renkum en Heelsum.

Verbinding

Ton en Tanja spanden zich altijd in anderen te helpen. Of dat nu middels sponsoring, naamsbekendheid, het verstrekken van voedsel, goederen of mogelijkheden was. Of dat nu was voor een vereniging, instelling, club, school of kerk, zij wisten steeds de aandacht te trekken met acties en daardoor onder elkaar verbintenis te creëren. “Wij vonden dat altijd heel gewoon om te doen.” vertelt Tanja.

Maar dat het toch wel heel bijzonder gevonden wordt, bleek wel bij de Heelsumse Muziektent. Niet alleen was men massaal gekomen, vele wilden ook iets extra’s doen. Zo zong mannenkoor MIO het lied Wild Rover die vanaf het tweede couplet herschreven was in het Nederlands en over het echtpaar Pansier ging.

Roze hoedjes

Sportvereniging Kracht & Vriendschap had drie dansgroepen meegenomen, van de kleinste, met roze hoedjes getooide dametjes, tot de wat stoerdere, oudere meiden. Voor de ‘Pansiertjes’ dansten ze de sterretjes uit de muziektent.

Prins Willem III van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers had het hele gezelschap binnen de kortste keren aan de polonaise met zijn lied, daarbij geholpen door zijn page Nathali en een behoorlijk deel van de Raad van Elf en andere leden.

Er was glühwein, bier en lekkere, vers gemaakte hapjes verzorgd door Heijmans. Gelukkig ook wat warme hapjes, want toen de zon verdween kon je met een bitterbal toch mooi even je handen warmen!

De Pansier Bedankbank

Natuurlijk moest er ook een cadeau komen. Een grote bos bloemen en daarnaast zamelden Gabriëlla en Frans geld in voor een blijvende herinnering; een mooie stevige bank die een goede plek kreeg op het grasveld bij de muziektent: De Pansier Bedankbank.

“Iets waar iedereen wat aan heeft.”zegt Ton “Prachtig. En verder ben ik er even stil van, dank jullie wel!”

pansier

gallery
18270
Een Valentijnse verrassing voor Ton en Tanja Pansier
Met een smoes waren Ton en Tanja Pansier naar de Muziektent in Heelsum gelokt. Net
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/18270/valentijnse-verrassing-ton-en-tanja-pansier/
2017-02-15T18:41:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/02/15110925/PansierBedankBank-16.jpg
Carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, Heelsum, Mannenkoor Mio, Muziektent, Pansier, Pansierbedankbank, Plus Pansier, Renkum, Renkum Nieuws, Sportvereniging Kracht en Vriendschap, Ton en Tanja Pansier
Foto's, Nieuws