Wethouder Wendy Ruwhof plant eerste fruitbomen tuin Groen Verbindt

Foto: Hans Beke

Wethouder Wendy Ruwhof heeft woensdagmiddag de eerste fruitbomen geplant in de tuin van Samen Scheppen – Groen Verbindt (rondom Verburgt-Molhuysen Staete).

Het was de bedoeling dat wethouder Hermine van den Berg haar zou helpen, maar ze was helaas niet in orde.

Deze week startte een grootscheepse renovatie van een deel van deze tuin waarbij onder meer 250 meter paden de tuin beter toegankelijk moeten maken voor bewoners van het woonzorgcentrum, bezoekers en buren.

Fruitboomgaard

Naast de paden wordt de grasmat vervangen door een bloemenmengel, komen er hagen rond moestuinen van vrijwilligers. Er wordt een rogge-akker aangelegd en wordt er een fruitboomgaard geplant. Een groot deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door medewerkers van de voormalige werkvoorziening Permar.

Samen Scheppen – Groen Verbindt is een samenwerkingsproject van het Dorpsplatform Oosterbeek,  Stimenz (voorheen Solidez) en Verburgt-Molhuysen Staete. Het wordt voor een groot deel gefinancierd door het Oranjefonds.

Het project startte in 2016 en kreeg onder meer veel aandacht door de tentoonstelling ‘Groen Verbindt’ met foto’s van Martine Siemens en gedichten van Bianca Hendriks. Ook in 2017 zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd die de prachtige tuin meer toegankelijk maken voor omwonenden en andere belangstellenden.

Lees ook: Foto’s en gedichten in het groen bij Verburgt-Molhuysen Staete

wethouder