Veiling Dreyeroord spullen voor reis Engelse leerlingen naar Oosterbeek

Foto: Facebook, Behoud Dreyeroord Oosterbeek

Nicola Williamson is docente geschiedenis aan de Washington School War History and European Culture en wil met haar leerlingen in september naar Oosterbeek komen.

De werkgroep Behoud Dreyeroord Oosterbeek wil haar daar graag bij helpen.

Veiling

Om de reis voor al haar leerlingen te kunnen betalen is ze een crowdfunding begonnen, daarmee kun je ook geld storten, maar hoe leuk is het om ook een uniek exemplaar van de toenmalige merchandise van Dreyeroord in handen te krijgen?

De werkgroep heeft diverse spulletjes gekregen van de voormalige eigenaar van hotel Dreyeroord, zoals het kleine bordje op de foto. Alle items zijn voorzien van afbeeldingen die te maken hebben met het hotel. Twee onbeschreven ansichtkaarten voorzien van foto’s, een nog nieuw theelepeltje voorzien van naam en het beroemde Dreyeroord-eekhoorntje en een tegeltje met de bekende kreet: ‘Het hotel waar mevrouw zich ‘Uit’ voelt en Meneer zich ‘Thuis’ voelt.

Bieden maar!

De spullen worden geveild via de Facebook van de werkgroep, de veiling duurt tot 7 maart 22:00 uur en de opbrengst komt ten goede aan mevrouw Williamson en de wens om haar leerlingen mee te nemen naar de Airborne herdenkingen dit jaar in Oosterbeek.

Ze willen met de Britsh Legion Remembrance Tour meereizen om hun gevallen helden te eren, te herinneren en meteen een stuk geschiedenis te beleven daar waar het allemaal plaatsvond.

De crowdfundactie om alle leerlingen naar Oosterbeek te laten komen vind je hier en de veiling op de Facebookpagina van de Werkgroep

Dossier: Dreyeroord
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen