Vrijwilligers gezocht voor het Bevrijdingsfestival in Wageningen

Foto: Bevrijdingsfestival Gelderland

Voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival in Wageningen is de organisatie op zoek naar voldoende vrijwilligers om een succesvol festival neer te zetten op 4 en 5 mei.

Op allerlei gebieden kunnen ze vrijwilligers gebruiken.

T-shirt

Je krijgt natuurlijk het Bevrijdingsfestival 2017 t-shirt, je wordt voorzien van eten en drinken en, niet te vergeten, een hele leuke dag. Naderhand word je uitgenodigd voor een dank-je-wel feest voor alle vrijwilligers..

Hieronder vind je alle taken die er te verdelen zijn. Zit er iets voor je bij? Meld je dan aan via deze link.

4 mei

  • Opbouwen Op 4 mei moeten er veel podia, informatietorens etc. opgebouwd worden. Ze zoeken hier veel enthousiaste mensen voor die hun handen uit de mouwen willen steken!
  • Nationale Bevrijdingsvuurestafette Uit 150 gemeentes komen 2.000 hardlopers het Bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen. Om 0:00 uur wordt het vuur ontstoken. Dit is de start van Bevrijdingsdag. Hiervoor zoeken ze mensen die sporters willen begeleiden, registreren en faciliteren. Ben jij een duizendpoot? Dan is dit de juiste plaats voor jou.

5 mei: Bevrijdingsfestival

  • Kinderfestival Ook dit jaar zal in het Thorckpark het Kinderfestival plaatsvinden. Er worden spannende en uitdagende activiteiten georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Hiervoor zoeken ze vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen om te gaan en de verschillende activiteiten te begeleiden. Verder moet er opgebouwd, aangekleed en afgebroken worden.
  • Informatiestand Om alle bezoekers te kunnen informeren over 5 mei komen er drie informatiepunten: op het Plantsoen van de Vrijheid, bij het Hoofdpodium en bij het Raadhuisplein (Busstation). Bij deze informatiepunten kunnen bezoekers met alle vragen terecht en is een flyer verkrijgbaar. Voor deze informatiepunten zoeken ze koppels die van ongeveer 12.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur beschikbaar willen zijn. Je draait met z’n tweeën diensten van 2 à 3 uur. Dus vind je het leuk om mensen te informeren, dan is de informatiestand echt iets voor jou. Tijdens de vrijwilligersavond zal er een aparte bijeenkomst plaatsvinden waar alles goed wordt doorgesproken. Tevens wordt er een informatiepakket gemaakt, met de nodige informatie voor 5 mei.
  • Catering en opvang artiesten Verdeeld over de hele stad zijn er verschillende podia met veel vrijwilligers die trek kunnen krijgen. Vrijwilligers en artiesten krijgen op meerdere locaties eten en drinken. Dit moet gecoördineerd, verdeeld en uitgevoerd worden.
  • Verschillende pleinen Tijdens het festival zijn in de binnenstad verschillende pleinen te vinden met ieder zijn eigen (muziek)stijl. Voor deze pleinen zoeken we groepjes mensen die willen helpen met bijvoorbeeld het opvangen van artiesten en andere activiteiten.
  • Techniek/Logistiek Ben jij technisch aangelegd dan is dit echt iets voor jou! Je wordt op allerlei pleinen gevraagd om te ondersteunen op het technische vlak dus bijvoorbeeld met stroomverdeling en –aansluiting, verdeling van de spullen, materialen opbouwen etc.
  • Sfeerbeheer Op alle pleinen lopen mensen rond die de sfeer bewaken. Beletten dat er ruzies ontstaan, maar bijv. ook of mensen niet met glas rondlopen. Middels een portofoon sta je in contact met andere ‘sfeerbeheerders’ en politie.
  • Fotografen en filmers Op een festival met 10 verschillende pleinen en het Foulkes festival is er natuurlijk heel veel te zien. Daarom zoeken wij fotografen en filmers die op 5 mei alle mooie beelden vast leggen. Dus ben jij niet weg te slaan achter je camera dan is dit iets voor jou!
  • Algemeen Ben jij een duizendpoot, een alleskunner en een manusje van alles? Er zijn altijd wel ergens mensen nodig. Vind je het leuk om ingezet te worden waar je dan ook maar nodig bent, bijvoorbeeld via de fietsenbewaking naar de parkeerterreinen om vervolgens bij de catering bij te springen om broodjes te smeren geef dan aan dat je algemene vrijwilliger wilt zijn.
  • Foulkes Festival Het Foulkes Festival dient als de opvanglocatie voor de binnen- en buitenlandse veteranen welke deelnemen aan het defilé. Op het Foulkes Festival zijn meerdere taken mogelijk, o.a. ondersteuning bij de informatie- en meldpunten, catering, het regelen van verkeer, begeleiden van binnen- en buitenlandse veteranen en fotografen.

6 mei

  • Afbouwen Om het evenement goed af te sluiten zal er ook afgebroken en opgeruimd moeten worden. Hierbij hebben ze ook hulp nodig van jou. De podia, stands en catering moeten worden opgeruimd. Voor al je inspanningen op die dag wordt er een lunch aangeboden door de organisatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen