Oscar winnende Moonlight in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

In de ruige buurten van de Amerikaanse stad Miami in de jaren ‘80 groeit de Afro-Amerikaanse Chiron op. Zijn moeder is verslaafd en heeft maar weinig aandacht voor hem.

Gedurende de jaren van tiener naar jongvolwassene, worstelt hij met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Toneelstuk

Moonlight is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen in deze arthousefilm worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall).

De regie van Moonlight is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij dit aangrijpende drama zijn echte doorbraak kent. Moonlight werd onder meer bekroond met de Golden Globe voor Beste Film in de categorie Drama.

Het is een geduchte concurrent van La La Land als het gaat om de Oscars. Dat was ook te zien tijdens de Oscar-uitreiking waar in een verwarrend moment de Oscar voor Beste Film toch naar Moonlight ging.

Filmhuis Oosterbeek vertoont deze film op vrijdag 31 maart om 21.00 uur en op zondag 1 april om 20.00 uur. Vanwege de grote belangstelling is er een extra vertoning op zondagmiddag 1 april om 14.00 uur. Kaarten via www.filmhuisoosterbeek.nl